0

Man City tog blöt seger i ”Fågelboet”

Uppgifter: Griezmann allt närmare flytt i sommar

Det var ett starkt Man City som mötte ett inledningsvis starkt Arsenal på pappret. Det var nästan fullsatt på Fågelboet i Beijing dvs. cirka 80 000 personer.

Matchen börjades fartfyllt och lovande av båda lagen. Gervinho, som för dagen spelade i center-positionen hade det stundtals tufft med fysiken mot Citys tre mittbackar. Det var istället Theo Walcott och Jenkinson på högerkanten som hade varsitt skott som hotade Pantilimon, ett skott krävde en rutin-räddning och ett skott smet precis utanför krysset av Walcott. 

I den 41:a minuten tog City ledningen via Zabaleta efter att Arteta drällt med bollen på mittplan innan Diton fick bollen på kanten, spelade in till Yaya som bara släppte bollen ut till Zabaleta som tryckte in 1-0 förbi en chanslös Fabianski. Kort därefter kom även 2-0. Det var återigen slarv i hemjobbet av Arsenal-mittfältet som ledde fram till att Kolarov kunde slå in ett lågt inlägg innan Tevez träffade bollen och den gick turligt fram till Yaya som bara enkelt kunde stöta in bollen. En riktig kalldusch för Arsenal eftersom det var ett högst orättvist resultat.

Andra halvlek började med ett regn som sedan höll på i hela halvleken, ett tungt och kraftigt regn. Arsenal gjorde 4 byten direkt i halvtid medans City behöll sitt lag intakt. Det var London-laget som tog tag i taktpinnen och förde matchen på ett imponerande sätt. Det var dock inte många öppna chanser för Arsenal utan dem flesta chanserna kom via långskott. Den bästa chansen var när Oxlade-Chamberlain sköt stillastående från 25 meter som oturligt gick bokstavligen stolpe, stolpe ut. Även Aneke, född -93, sköt flertalet gånger och Pantilimon stod inte sysslolös någon gång. Det var mängder av halvchanser för Arsenal men som inte kunde förvalta någon. City kunde ha gjort 3-0 efter ett fint inspel från Tevez till Aguero, men han chippade någon meter utanför. Allt som allt var det en något orättvis seger då Arsenal hade cirka dubbelt så många chanser och ett betydligt större bollinnehav.

Arsenal möter Kitchee Hong Kong på söndag. Manchester City har Malaysia på söndag.

Kristoffer Kärvegård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *