0

Lyckad vecka i Arsenal för Wahlquist

Silly Season fick en pratstund med den svenska talangen Linus Wahlquist, som nyligen har fått spendera en vecka i Arsenal för provspel. Den 15-årige mittbacken berättar om veckan som gick, där han bland annat fick äta med spelare som Jack Wilshere, Robin van Persie och Lukas Podolski.

 – Den här veckan har varit perfekt, man har inte kunnat klaga på mycket, säger Wahlquist. Alla förutsättningar finns där för att man ska lyckas. Jag hade tänkt mig att jag skulle hamna på ett ställe likt Sunderland och Benfica, men det här var lite bättre!

Under veckan har han fått träna med ett blandat lag från U18 och reservlaget. Linus berättar att han hamnade mitt i den stundande försäsongen med riktigt jobbiga träningar med mycket löpning. De första träningarna kunde ha gått bättre, men det gick bättre ju längre veckan led. Han tycker att det var en anpassningsfråga där man kom in i det mer, och den sista träningen var den som gick bäst.

 – Det var många riktigt bra spelare så jag har fått väldigt bra träning, säger han. Man lär sig oerhört mycket under en sådan här vecka. Mycket försvarsspel.

 – Ledarna har inte pratat med mig jättemycket, men det de har sagt har varit positivt.

 – Det här är det man drömmer om i framtiden, att få spela utomlands i en av världens största klubbar. Tänk att få träna två pass om dagen och bara göra det man älskar och tycker är kul, och även tjäna pengar på det!

Under veckan fick han också träffa ett par skapliga fotbollsspelare. Eller vad sägs om Thiago Silva, Neymar, Marcelo och Hulk? Brasiliens OS-lag laddade nämligen upp batterierna inför turneringen på London Colney – Arsenals träningsanläggning.

 – Att få se dem träna får en bara att vilja lyckas ännu mer. Man är där bredvid dem, men samtidigt så är de någon helt annanstans då de redan gör det som vi unga drömmer om.

Livet i London verkar helt enkelt perfekt. Linus kände sig välkommen och han togs om hand på bästa möjliga vis. Det underlättade för honom att vännen Kristoffer Olsson befann sig i närheten hela tiden och hjälpte honom. Och även om Arsenals förstalag är iväg på träningsturné i Asien var det ingen brist på bra fotbollsspelare runt omkring.

 – Det är inte varje dag man sitter och äter i samma matsal som Wilshere, Van Persie, Podolski, Giroud med flera. Det är lite som i en dröm.

Någon tid över för en större upptäcksresa i staden fanns inte. Under veckan har London nästintill kokat över med tanke på OS och Linus var endast inne en gång, då med Olsson.

Att komma som talang till en storklubb för en provträning kan verkas tufft, med tanke på att det finns spelare som ger allt för att visa upp sig för framtiden. Ändå var alla vänskapliga mot Wahlquist och det var inga hard feelings.

 – Jag trodde faktiskt att jag skulle få ta emot rätt mycket skit innan jag kom dit, men det var hur lugnt som helst, berättar han. De släppte in mig i gänget bra så det var aldrig några problem.

Vad som händer nu återstår att se. Wahlquists agent kommer att få höra från klubben hur det har gått under den närmsta tiden. Annars är det IFK Norrköping som gäller för mittbacken.

 – Så länge det inte finns något konkret så ligger allt fokus på Norrköping, det är där jag spelar och utvecklas för tillfället. Jag ska upp i A-laget under veckan och då är det bara att visa även där att jag håller på den nivån. Så länge jag är i Norrköping fortsätter jag att kämpa för att ta mig uppåt och ta en plats i A-truppen. Det gäller att leva i nuet.

Silly Season tackar Linus Wahlquist för pratstunden och önskar honom all lycka i framtiden. Vi lär få höra mer om Linus inom kort och ser fram emot vad som kommer att ske.

Niklas Liljekvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *