0

Lista: Spelarflykten från Milan – Samtliga spelare som lämnat klubben i sommar

Bekräftar: Bayern München värvar Dayot Upamecano

Med den svenske superstjärnan som nästa spelare att lämna Milan i sommar, kan vi just nu med stor säkerhet peka ut att klubben är en riktig hönsgård. Silvio Berlusconi och Adriano Galliani har tryckt på för att bli av med de höga lönerna och tvingade därmed bort spelare som Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva från klubben. Samtidigt har sedan tidigare klubbens tränare Massimiliano Allegri tryckt på för att bli av med de äldre profilerna, vilket fått spelare som Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf och Alessandro Nesta att lämna klubben.

Nu står klubben på hälarna och siktar på att stärka den svaga ekonomin, samtidigt som man vill föryngra truppen och samtidigt vara starka nog för att slåss i toppen av Serie A. Hittills har 14 spelare packat resväskorna, bytt adress och fått se sig om för nya klubbar i världen. Vi ger er nu en kort summering, spelare för spelare, som hittills fått lämna klubben i sommar.

Zlatan Ibrahimovic, PSG
Den senaste att ansluta till den långa listan av profiler som lämnat klubben i sommar. Svensken har själv inte varit intresserad av en flytt från Milano, men med hans höga lön tvingades han i stort sett bort från klubben. ”Halvera lönen eller flytta” var i stort sett det budskapet svensken fick, som nu ansluter till Paris Saint-Germain. En massiv förlust för Milan.

Alessandro Nesta, Montreal Impact
Har blivit mindre och mindre önskad i Milan av främst tränaren Allegri, som gärna ser en föryngring i klubben. Lämnade som bosman i sommar, men ryktades ett tag vara åter aktuell för en återkomst till klubben. Blev dock i dagarna klar för MLS-klubben Montreal Impact och kommer att bli saknad i Milan. Mexes ses som den naturliga ersättaren i Milan.

Filippo Inzaghi, klubblös
Den gamle måltjuven som fixade Champions League-titeln 2007, med sina två mål mot Liverpool i finalen. Har halkat efter och med den svåra skadan förra säsongen dröjde det innan han var tillbaka. Fick inte mycket förtroende från Allegri och fick som väntat lämna i sommar. Avslutade sin karriär i Milan med flaggan i topp med 2-1-målet mot Novara och är nu bosman. Ryktas ihop med engelska och spanska klubbar, men även Atalanta.

Thiago Silva, PSG
Milans försvar i sort sett de senaste säsongerna. Har precis som svensken tvingats bort från klubben, efter att hans lön varit alldeles för hög. Paris Saint-Germain utnyttjade som bekant detta och fick in försvararen efter en del tveksamheter. En stor förlust för Milan, som letar efter ersättare. Portos Rolando ses som ett aktuellt namn.

Gennaro Gattuso, FC Sion
Slitvargen Gennaro Gattuso är ett av namnen som fick lämna Milan i sommar. En av spelarna från den gamla eran och var därför inte önskvärd i klubben längre av Allegri. Nocerino ses som ”den nya Gattuso” och Gennaro Gattuso har skrivit på för schweiziska FC Sion.

Mark van Bommel, PSV Eindhoven
Avslutade med tårar på en presskonferans med Milan, trots att han itne tillbringat mer än ett och ett halvt år i klubben. Har önskat att få återvända hem till Holland och klubben PSV Eindhoven, vilket accepterades av Milan. Holländaren är nu borta och den troliga ersättaren är kaptenen Ambrosini.

Gianluca Zambrotta, klubblös
Inte önskad i klubben och hans kontrakt löpte ut i sommar. Fick inte mycket speltid i Milan i slutet och han sägs nu leta efter en ny klubbadress, men att han lägger skorna på hyllan är inte helt uteslutet.

Maxi Lopez, Catania (tidigare på lån)
Anfallslånet som gjordes i vintras som skulle underlätta efter alla skadeproblem i Milan. Det var länge ovisst om spelaren skulle bli kvar i klubben eller om han skulle tvingas återvända till Catania, men slutligen blev svaret det senare.

Alexander Merkel, Genoa (tidigare delägd)
Har länge varit fram och tillbaka mellan Genoa och Milan, men den tyske mittfältaren har i sommar blivit helt klar för Genoa. Släpptes som en del av överenskommelsen för den stora anfallstalangen El Shaarawy, som nu ägs helt av Milan.

Alberto Aquilani, Liverpool (tidigare på lån)
Har inte fått till spelet i Milan och drabbats av en hel del elände. Milan valde inte att köpa loss mittfältaren, som nu återvänt till Premier League-klubben Liverpool.

Clarence Seedorf, Botafogo
Den omtyckta offensive mittfältaren som vunnit Champions League med ett antal klubbar, har även han fått lämna i sommar. Tillhör en av de äldre spelarna som ansetts inte hänga med längre och är därför nu borta från klubben. Skrev nyligen på för brasilianska Botafogo.

Flavio Roma, slutar
Tredjemålvakten har även han fått kasta in handduken. Ingår inte i Milans planer över den kommande säsongen och har därmed nu gjort sitt avsked.

Gianmarci Zigoni, Pro Vercelli
Har inte fått chansen i Milan och fått tillbringa den större delen på lån eller i B-laget. Lämnar därmed inte oväntat klubben för spel i Pro Vercelli.

Davide Di Genarro, Spezia
Har lämnat för spel i Spezia. Ingick inte i klubbens planer och var därför inte heller någon spelare som klubben ville behålla.

 

Nyförvärv: Francesco Acerbi (Chievo/Genoa), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Kevin Constant (Genoa, lån), Sulley Muntari (Inter, tidigare på lån), Bakaye Traore (Nancy), Gabriel (Cruzeiro) 

 

Noterbart: Även Alberto Paloschi försvinner från Milan, men bara på lån till Chievo och tillhör därmed fortfarande klubben.

 

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *