0

Ledley King talar ut om skadan

Den engelske mittbacksgeneralen lade skorna på hyllan förra veckan, som 31-åring. Efter en säsong som blev förstörd av knäskadan. En säsong som såg ut precis som de alla har sett ut de senaste åren, för Ledley King. Eller, rättare sagt, som såg ut som de har sett ut hela hans karriär.

Anledningen tar oss tillbaka 13 år i tiden, då Tottenham skulle möta Derby på Pride Park.

King avslöjar i en intervju hur allt gick till.

”Det är fantastiskt att jag spelade så länge som jag gjorde, med tanke på matchen på Pride Park”, börjar King. ”Det var min första startmatch för Spurs, jag spelade mittfältare, och efter 30 sekunder blev jag tacklad av Rory Delap. Jag klarade med nöd och näppe av att fullfölja matchen, men jag blev tvungen att opereras efteråt, som höll mig borta från spel i sex veckor. Jag har genomgått knäoperationer sedan dess.”

”Man kan säga att det var början på slutet av min karriär.”

King fick lära sig att leva med skadan. Att knappt kunna träna, missa större delarna av säsongerna och hela tiden gå mellan hopp och förtvivlan.

Skadan till trots, spelade King 268 matcher för Tottenham, samt representerade det engelska landslaget 21 gånger.

Många experter tror att en skadefri Ledley King hade kunnat ha spelat för klubbar som FC Barcelona och Real Madrid om han så ville. Något man bara kan spekulera kring, såhär efter hans fotbollspension. Ett tråkigt avslut, där spelaren inte fick ut sin maximala potential någon gång under sin karriär. Där han inte fick bevisa allt han kunde.

 

David Carlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *