0

Lasse Nilsson sköt vidare Elfsborg i Europa League

Elfsborg som förlorade senast mot FC Dacia Chişinău med 1-0 var idag piskade att vinna.
En nervös uppgift eftersom man var tvungen att anfalla men samtidigt inte fick släppa till något bakåt.

Matchen började bra för boråsarna och i den 9:e minuten så sög Lasse Nilsson ner en boll och tryckte in 1-0, en otroligt viktig start för Elfsborg.
Det var en slö match med tanke på det varma vädret, mycket vätskepauser gjorde att tempot uteblev. I den 27:e minuten tvingades FC Dacia Chişinău till ett byte, förra matchens målskytt Maxim Mihaliov gick av efter skada. Elfsborg pressade på och skapade hörnor och andra farliga lägen. I den 40:e minuten var det dags igen för mål igen, än en gång var det Lasse Nilsson som nätade efter pass från Oskar Hiljemark.

Andra halvlek bjöd inte på några mål men chanser fanns det, Elfsborg skapade mest, mycket hörnor b.la. FC Dacia Chişinău skapade några lägen men Elfsborg hade kontroll över matchen och lyckades hålla tätt. 2-0 blev resultatet vilket betyder att Elfsborg är klara för kvalomgång 3 i Europa League.

Kvalomgång 3 spelas nästa vecka och där väntar AC Horsens från Danmark. En tuff uppgift men man har absolut chans att ta sig vidare till kvalomgång 4.