0

Långt straff väntar Barton

Queens Park Rangers hetlevrade mittfältare Joey Barton fortsätter att hamna i blåsväder. I klubbens viktigaste match för säsongen, där man slogs för sin överlevnad, blev Barton utvisad efter att ha delat ut en armbåge till Carlos Tevez. På vägen ut lyckades han med konststycket att göra sig skyldig till ytterligare två försyndelser som var för sig hade varit grund för utvisning. Nu väntar en lång avstängning från FA.

Det var i den 55:e matchminuten i söndagens avgörande match mot Queens Park Rangers som det brann till i huvudet på den 29-årige engelsmannen Joey Barton. Han satte då in en ful armbåge på Citys argentinare Carlos Tevez. Förseelsen uppmärksammades av linjedomaren som uppmärksammade huvuddomaren på händelsen och följden blev att Barton fick syna det röda.

Det var på vägen ut som det stora kaoset startade. Först så inledde mittfältaren med att sparka ner Sergio Aguero innan han raskt fortsatte med att markera en dansk skalle mot den belgiske mittbacken Vincent Kompany. Det sista stoppet på vägen ut blev att han var hårsmånen från att hamna i luven på Citys egen joker Mario Balotelli. Detta avstyrdes dock av Cityledare samt Micah Richards.

Nu står Barton anklagad för två olika fall av osportsligt uppträdande. På FA:s officiella hemsida uppger man att de förseelser som skedde efter det röda kortet stod utanför domarens jurisdiktion och kommer att behandlas separat av fotbollsförbundet.

Utöver de straff som kommer att utmätas av FA så väntar en intern bestraffning av den egna klubben. Det kommer med andra ord att dröja ett antal matcher på nästa säsong innan Joey Barton är aktuell för spel.

Jon A Lidberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *