0

La semana Pasada – ”Zlatan Ibrahimovic är bäst genom alla tider”

1) På sistone så har många legender, samt nuvarande fotbollsspelare avslöjat vilka de tycker är världens bäste fotbollsspelare. Vilken spelare tycker du förtjänar priset, Ballon d’or? 

Edin Ibric: Världens bästa? Svårt. Det ligger mellan Cristiano Ronaldo och Messi. De har spelat och spelar fortfarande på en egen nivå. Ingen är i närheten av dem. Men jag tycker att Cristiano presterat bättre, för ovanlighetens skull, än Messi i stora matcher, medan Messi blivit syndabock i flera sådana, bland annat mot Chelsea. Sedan gjorde portugisen ett relativt bra EM, så min röst faller på honom. Cristiano Ronaldo är kanske inte en bättre fotbollsspelare än Messi, men just denna säsong har han varit vassare och förtjänar priset. 

Alexander Ivanovski: Cristiano Ronaldo.

Portugisen har varit genialsk i sitt klubblag Real Madrid och har gjort totalt 60 mål under den gångna säsongen och hjälpte Los Blancos något enormt. Även om det inte räckte hela vägen i Champions League då man åkte ut mot Bayern munchen i semifinalen efter straffar. I EM började portugisen inte riktigt som man kanske trott men efter två mål i gruppspelsmatchen mot Holland lossnade det för portugisen som gjorde ytterliggare ett mål i kvarsfinalen när Portugal slog Tjeckien med 1-0.

Fredrik Sanz Lerena:  Bland de jobbigaste frågorna man kan få inom ämnet fotboll. Skulle man gå på både klubblag och landslag så är Ronaldo nummer ett, men jag ser Messi som den bästa i världen. Framför allt beror det på att han som 17-åring varit en stor målskytt i Barcelona. Och hans 50 La Liga-mål den här säsongen talar väl för sig själv?

2) Pelé, De Gea och Spaniens assisterande förbundskapten, Toni Grande tycker att guldbollen borde gå till en målvakt. Alla är överens om att Iker Casillas är närmare priset än vad någon annan målvakt varit tidigare. Ingen målvakt har någonsin lyckats vinna priset. Tycker ni att Iker Casillas är världens bäste målvakt genom tiderna? Förtjänar han priset?

Edin Ibric: Iker Casillas är stor. Inte bara i Spanien, utan i hela världen. Bästa målvakten genom alla tider? Ja, bland dem bästa i alla fall. Han är helt fenomenal och gör väldigt sällan misstag. Vann ligan med Real Madrid och tog sitt Spanien till EM-guld efter att ha endast släppt in ett mål på sex matcher. Väldigt imponerande. Men det räcker inte, tycker jag. Hade inte Messi och Ronaldo funnits på denna planet hade jag sagt Casillas, men inte när dessa två finns. Dock är han den överlägset bästa målvakten denna säsong i hela världen.

Alexander Ivanovski: Det är dags att målvakternas insatser belönas. Det är nästan alltid målgörarnas aktioner som uppmärksammas. En målvakt är oftast lika mycket matchvinnare som en målgörare då målen framåt inte hade betytt så mycket om man släppt in fler bakåt. Casillas är en mycket duktig målvakt, vilket han har visat under en längre tid i både Real Madrid som i det spanska landslaget. Det är svårt att säga om han är världens bästa då målvakter precis som utespelare är bra på olika saker. Det finns bland annat Van der Sar och Petr Cech så det är en väldigt svår fråga att svara på, en av de bästa är han väl. 
En annan målvakt som kommer att bli en av de bästa är Thibaut Courtois i Atlético Madrid (inlånad från Chelsea).

Fredrik Sanz Lerena: Enligt folket är han mannen som låste upp ”portarna till himlen”, så visst är killen älskad i Spanien. Men inte bara där. Över hela världen är han en förebild för unga pojkar och flickor som vill bli målvakter. Och tar man sitt land samt klubblag till titlar som målvakt förtjänar man något extra. Jag säger som Pelé: Om det är någon gång en målvakt förtjänar Guldbollen, är det nu!

3) Victor Valdés hyllade Ronaldinho för två dagar sen, då han sa att han är ”den största talang han sett”. Han fortsatte sedan med att säga att han alltid gjorde nya grejer, var Ronaldinho en större talang än vad Messi är idag?

Edin Ibric: Svårt. Ronaldinho överraskade en hel värld och blev hyllad till skyarna av nästan alla i världen. Han var älskad. Messi överraskade också alla och har redan vunnit massor med priser både med klubblaget och indivudella priser. Och då har han bara hunnit att bli 25. Så här är det, Båda hade ungefär lika mycket talang, men Ronaldinho var inte lika dominant som Messi när han var runt 22-23.

Alexander Ivanovski: Jag tycker att se Ronaldinho var en fröjd för ögat, han gjorde mer finter och lite mer oväntade drag på planen medans Messi antingen bara springer förbi motståndarna eller får instick av Xavi och Iniesta. Ronaldinho är mer teknisk medan Messi är snabb med låg tyngdpunkt. Messi spelstil gör att han per automatik gör fler mål men sen är det också hur man definerar ordet bra, man är bra på olika saker. för mig har Ronaldinho mer talang. 

Fredrik Sanz Lerena: Svårt att jämföra. Ronaldinho bjöd hela tiden på fix och trix som lurade de allra mest rutinerade och meriterade försvararna upp på läktaren, medan Messi gör samma sak, fast med snabba, kvicka steg istället. Dessutom gör ”la Pulga” ruskigt många mål. Så i slutändan ser jag ändå Messi som aningen större talang än Ronaldinho – även om jag avgudar den leende brasilanaren.

 

4) Från Pelé till Maradona, från Zinedine Zidane till Ronaldinho, från Cristiano Ronaldo till Lionel Messi, vem anser ni är världens bäste genom tiderna?

Edin Ibric: Zinedine Zidane. No doubt. Överlägset etta. Långt bakom honom, på andra plats, befinner sig Maradona. Cristiano Ronaldo och Messi finns inte ens med på kartan, enligt mig, fastän de är helt överlägsna i dagens fotboll. Dock kan de mycket möjligt vara där uppe bland dem bästa när de lägger av med fotbollen.

Alexander Ivanovski: Zlatan Ibrahimovic. Behövs det egentligen någon motivering? Zlatan har vunnit ligan i varje lag han har spelat i och varit högst delaktiv i alla titlar hans lag tagit. Zlatan är allround. Bra på huvudet, djupled, boxen, utanför boxen, han har allt. Från att hjälpa Malmö FF upp tillbaka till svensk fotbolls finrum till att styra sitt Milan till att vinna Scudetton. Med ett psyke som få och ett attityd man bara kan älska anser jag att han är världens bästa.

Fredrik Sanz Lerena: Jag har två favoriter. Den stora, starka, snabba, tekniska fransmannen… ja, listan kan bli lång. Zidane kunde gör allt från att lobba straffar till att skjuta volley och nicka. Men jag ser även Ronaldo, el Fenomeno, som världen främste. Trots att han inte var liten och nätt som Lionel Messi, fick han upp en fantastisk fart samt hade ett målsinne som om det var det enklaste i världen. Där har vi två legender – både bäst i världen, fast på olika sätt.

 

Gilla veckopanelens sida på facebook – https://www.facebook.com/pages/La-Semana-Pasada/366639050068040.

Salar Alavi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *