0

Kryss mot Southampton innebär trofé

Kristoffer Olsson, Kyle Ebecilio och Martin Angha fick alla göra debut för A-laget idag i matchen mot Southampton under lördagskvällen. Olsson fick hoppa in med 30 minuter kvar att spela, en mycket rolig erfarenhet för svensken.

Matchen började med en farlig nick ifrån Ward-Prowse som gick tätt utanför. Det följdes upp med chansen från Puncheon och Lansbury men dem var endast nära att gå in i nätet. Gervinho sköt strax över efter 20 minuter i en tempofylld match. Southampton tog dock ledningen efter en halvtimme genom Jay Rodriguez genom en fin nick från ett bra inlägg. Direkt efter höll Mannone  på att slarva in en frispark men han klarade sig precis. Mannone imponerar inte och en flytt lär vara högaktuell inom snar framtid.

Gervinho kvitterade med 10 minuter kvar efter ett fint arbete i straffområdet, lågt och hårt skott som målvakten kanske kunde ha fått undan. Det hände inte mycket mer i matchen utan den slutade oavgjort vilket innebär att Arsenal vann mini-turneringen.

Man avslutade dock med en straffturnering trots att Arsenal redan hade vunnit turneringen. Saints vann med 5-4 efter att Kyle Ebecilio missat den sista straffen.

Ett stort tack till alla fans som var på St Marys och skapade en fantastisk stämning! För alla mål, kolla seperat artikel på sidan