0

Kroatien tog full pott mot Irland

Spanien – Italien var i särklass dagens största match, men man får heller inte glömma den andra gruppspelsmatchen i grupp c mellan Kroatien och Irland.

Kroatien med Mandzukic i spetsen gjorde en bra match mot Irland och styrde matchen från start. Redan i den tredje minuten chockade Mandzukic irländarna och tryckte in ettan. Matchen kändes för många död redan då, men man får inte glömma att en fotbollsmatch håller på i 90 minuter. 

16 minuter senare var det dags för de gröna att visa vad de går för. Sean St Ledger tryckte in kvitteringen efter en snygg frispark utanför straffområdet. Han var den tredje irländaren att göra mål i ett europamästerskap och den första som back. Nu hade de irländska supportrarna fått hopp.

Bara sekunder innan den första halvlekens slut fick irländarnas hopp en ny vändning. Jelavic gav Kroatien ledningen och matchen var plötsligt vänd. Jelavic hade gett Kroatien en ledning som man skulle hålla matchen ut. 

Kroatien spelade på ett liknande sätt i den andra halvleken och styrde matchen ända in i det sista. Man han också göra ett mål till, vilket slipar målskillnaden en aning och Mandzukics målfacit. Kanske kan Kroatien bli att räkna med i år och kanske kan man störa de stora giganterna – Italien och Spanien. I nästa omgång möter man 2006 års världsmästare Italien.

Slutresultat: 1-3
Målskyttar: Mandzukic (3) Kroatien, St Ledger (19) Irland, Jelavic (43) Kroatien, Mandzukic (48) Kroatien. 


Sebastian Pearson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *