0

Kevin Mirallas till Liverpool?

Mirallas uppfostrades i Standard Lièges ungdomsakademi och spåddes en ljus framtid redan då, det var därför Lille fick upp ögonen för honom när han 2004 bytte klubb.

Kevin startade sin professionella karriär tidigt i den franska klubben Lille OSC, där gjorde han 76 matcher och 10 mål, inget fantastiskt facit för en forward, men Belgaren var endast 15-19 år i Lille så det kan vara en förklaring bakom den siffran. Mirallas har även spelat Champions League-fotboll och det redan som 18-åring, säsongen 2006-2007 gjorde han 1 inhopp för Lille.

Efter hans sejour i Lille drog Mirallas vidare till Saint-Etiénne där man skulle kunna säga att han floppade, endast 3 mål på 53 matcher gjorde den ettrige belgaren för ”de gröna”.

Det tar oss till nutid då han 2010 gick till den grekiska storklubben Olympiakos. Mirallas fick sitt stora genombrott i den grekiska klubben där han just nu ligger på ett snitt på 0.7 mål per match, alltså 34 mål på 49 startade matcher. Detta har gjort att storklubbar som Liverpool och Arsenal har fått upp ögonen för honom och det ska mycket till om han fortfarande spelar i Olympiakos vid starten av nästa säsong då han även har en klausul i kontraktet som gör att han kan gå för den lilla summan på £6,4m.

Mirallas är en riktig dribbler som även har en grym acceleration i steget och på så sätt ofta kan lirka sig in i banan från kanterna, det är precis en sådan spelare som Rodgers är ute efter vilket talar för att det finns ett genuint intresse. En potentiell startelva som är förutsatt att LFC inhandlar Dempsey och Mirallas kan se ut såhär:

(4-3-3)

Reina

Johnson – Skrtel – Agger – Enrique

Dempsey – Lucas – Gerrard

Suarez – Borini – Mirallas

Eller Suarez i mitten och Borini på kanten, det återstår att se hur Rodgers kommer ställa upp men åsikterna är delade. Med denna formation har Liverpool ett bra och stabilt mittfält samtidigt som anfallet håller bra kvalitet. Anfallet är även väldigt ungt med en snittålder på 23 år.

 

Victor Kuismin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *