0

Kenny hade fått sparken även fast Liverpool vunnit FA cupen

Officiellt: David Alaba klar för Real Madrid

”Det var inget annat än resultaten i Premier League som ledde till vårat beslut”, underströk Henry till Liverpool Echo. 

”Det hade inte förändrat något om vi exempelvis vunnit FA Cupen, utan det faktum att vi faktiskt bara tog 17:e flest poäng under den andra halvan av säsongen var helt enkelt för dåligt för Liverpool Football Club. 

”Vi skyller ingenting på Steve eller Kenny, men uppenbarligen fick de inte ut tillräckligt av sina spelare. Det är helt enkelt lika mycket att responsen saknades på planen som var anledningen till beslutet. Vi såg och kände att det var tvunget att göra något i alla fall – och jag tror alla fans såg detsamma. 

”Kenny sa själv också alltid att ingen var större än klubben – och så är det. Vi kommer alltid vara evigt tacksamma för att Kenny satte Liverpool Football Club på rätt köl igen och han samlade klubben både i den innersta kretsen och i det stora hela. 

”Redan när han anställdes pratade vi också om att han inte var den långsiktiga lösningen för rollen. Han skulle ge sitt yttersta tills dess att vi hittade en ung manager som var redo att leda Liverpool i en ny era. Nu tror vi att vi har hittat den mannen.”

Att hela Suarez-saken – och hur det hanterades av Liverpool och Kenny – skulle ha med saken att göra tycker John också bara är trams. Något Alex Ferguson däremot försökte påstå för några dagar sedan. 

”Nä, några enskilda incidenter skulle aldrig påverka vårt beslut. Jag tycker jag gjort det rätt tydligt nu hur vi såg på saken och allt annat är bara trams. 

”Ingen är större än klubben – och vi tror att vi tog ett beslut som helt enkelt är det bästa för klubben”, avslutade Henry.

JesperGrann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *