0

Kaos i Göteborgsderbyt – slutade oavgjort

Göteborgsderbyt mellan GAIS och IFK Göteborg fördröjdes med cirka tjugo minuter sedan domaren Daniel Stålhammar skadat låret på uppvärmning. Dessutom blev en av de assisterande domarna, Magnus Sjöblom, skadad kort innan avspark. Fjärdedomaren Bojan Pandzic tog över som huvuddomare men arrangörerna tvingades också ringa in Henrik Bogdan för att fylla platsen som linjedomare och därmed kunna starta matchen.

När matchen väl gick igång skadade sig IFK:s mittback Hjalmar Jonsson i matchinledningen och medan han fick vård utanför plan passade GAIS på att göra 1-0. Det var Markus Gustafsson som gav de grönsvarta ledningen redan efter sju minuters spel. Logi Valgardsson ersatte Jonsson, men efter lite mindre än tjugo minuter sträckte sig Mikael Dyrestam i låret när han löpte hemåt och drog till en halvvolley. Jakob Johansson, vanligtvis mittfältare, tvingades ersätta och gå in som back.

Mervan Celik hade ett skott i stolpen efter 26 minuter, men i andra halvlek kom IFK tillbaka och kvitterade också rättvist tack vare Tobias Hysén. Hysén, som blivit uttagen till Erik Hamréns EM-trupp, bröt därmed en måltorka på drygt 950 mållösa minuter. Efter kvitteringen tryckte IFK på för ett ledningsmål – men då antändes bengaler på Blåvitts läktarsektion och Bojan Pandzic tvingades pausa matchen. Något Hysén själv var kritisk mot efter matchen.

– Vi var jävligt på gång, de bara rensade och vi hade matchen. Sedan kommer brejket, de får en timeout, styr upp det och sedan fick vi inte igång det igen. Det brejket var inte bra för oss, berättade Hysén för Canal Plus.

– Då (vid avbrottet) fick vid samla ihop oss igen. Vi var lite fladdriga under den perioden så det var ett perfekt avbrott för oss, menade GAIS-tränaren Alexander Axén.