0

Kan Marco Reus gå samma väg som Shinji Kagawa?

När den unga tysken gjorde 4-1 målet mot Grekland visade han hela Europa att han kan prestera när det verkligen gäller och på hög nivå. Dortmund kan vara mycket nöjda med detta köp av Reus, då klubben fick lägga ut en hel del pengar för att betala Borussia Mönchengladbach för deras målfarliga yttermittfältare.

Marco Reus fostrades i Dortmund och säsongen 11/12 briljerade han i Mönchengladbach då han spelade en av de viktigaste rollerna i laget och tog dem vidare till UEFA Champions League kval med sina 18 mål och 8 assist. Det har gått många rykten om att Reus kommer gå i Kagawas fotspår som gick till Manchester United tidigare i år. 

Jürgen Norbert Klopp som är Borussia Dortmunds nuvarande manager säger att Reus kommer förändra lagets spelstil en del, han ser endast positiva saker kring denna värvningen och säger att med denna värvningen kommer Dortmund kunna variera mer på positionerna i laget och det är viktigt för att få laget att fungera som tänkt. Dortmund kommer ha ett otroligt kreativt och starkt mittfält då man har spelare som: Marco Reus, Mario Götze, Kevin Großkreutz, Jakub Błaszczykowski och Ivan Perišić som alla kommer konkurrera om en plats i startelvan, konkurrensen kommer att vara stenhård och det blir ett svårt jobb för Jürgen Klopp att bestämma vilka som får ta plats i startelvan.

Enligt Bundesliga.de har Jürgen sagt att värvningen av Reus var helt klart värt pengarna och förväntningarna är skyhöga, men klubben kommer inte förvänta sig att Reus gör fyra mål i sin debut utan man får bevaka och se hur Reus kommer utvecklas med tiden.

Reus är bara 23 år och har redan spelat i klubbar som: Rot Weiss Ahlen, Borussia Mönchengladbach och nu Borussia Dortmund. Man kan verkligen säga att denna killens framtid ser mycket ljus ut!

Daniel J Jonsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *