0

Jordskalv fick Italien att ställa in

Italien skulle ha mött Luxemburg i en vänskapslandskamp under onsdagen, men så blev inte fallet. På grund av det jordskalv som drabbade delarna kring Bologna tidigare idag ställdes matchen in.

Sedan länge var det planerat att Italiens första träningslandskamp inför EM skulle spelas ikväll. Luxemburg var tänkta att stå för motståndet och landskampen skulle spelas på Stadio Ennio Tardini i Parma. Men så blev inte fallet.

Tidigare idag drabbades området kring Bologna i norra Italien av ett omfattande jordskalv, i vilket minst femton människor omkom. Med anledning av tragedin beslutade fotbollsförbundet i samråd med lokala och regionala myndigheter att ställa in matchen. Att skalvet dessutom skedde knappt sex mil från Parma uteslöt därmed planerna på spel än mera.

För landslaget innebär detta ännu mer problem i EM-uppladdningen. Igår grep polisstyrkor vänsterbacken Domenico Criscito på landslagsbasen. Detta då Criscito misstänks för inblandning i den spelhärva som uppdagades förra sommaren och som nu har fått nytt liv.

Dagens inställda match gör att Italien nu endast får en träningsmatch före EM. Den spelas på fredag mot Ryssland, om allt vill sig väl.

Hannes Feldin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *