0

Joe Allen till Liverpool trots allt?

Joe Allen är en ung innermittfältare som gärna spelar i en djup mittfältsroll, tänk DM (Lucas). Han spelar ungefär på samma sätt som Xavi med enkla passningar och gör sällan bort sig, men han har även ett mer defensivt tänk och förra säsongen gjorde han i snitt 3.1 lyckade tacklingar per match. Nu är ju inte Joe Allen på samma nivå som Xavi när vi pratar spelsinne men född 1990 finns alla möjligheter för att nå den nivån.

Allen är lite av en favorit för Liverpools nya tränare Brendan Rodgers och som de flesta som har koll på Liverpool vet också då att han har en del favoriter han gärna ser mer av (Borini och Gylfi framförallt). Fullt medveten om att det finns en så kallad ”Gentlemans Agreement” så måste vi ändå ta upp detta rykte då det går rapporter om att det ska vara nära och att Allen själv ska ha sagt till Swansea att han vill gå till Liverpool. Ett sådant ”Agreement” skulle enligt rykten också kunna brytas av att spelaren själv medger att han vill gå till klubben.

Vi har lite av ett exklusivt klipp att erbjuda till Silly Seasons Liverpoolsupportrar då det är endast 160st som sett detta klipp. Videon visar Joe Allens varenda touch i hemmamatchen mot Liverpool.

Om Liverpool knyter till sig Allen kan en startelva se ut såhär:

                Reina(4-2-3-1)                                                             Reina(4-3-3)

Johnson – Skrtel – Agger – Enrique                                 Johnson – Skrtel – Agger – Enrique

           Allen – Lucas/Gerrard                                                Allen – Gerrard – Lucas

  Suarez – Cole/Aqua/Gerrard – Dempsey                     Suarez – Borini/Dempsey – Dempsey/Borini

                Borini

Vad tycker ni Liverpool-supportrar? Passar Borini in i rollen som ensam forward eller bör han spelas som ytter? (Värt att notera är att yttrarna kommer ligga väldigt högt upp om det ska spelas 4-2-3-1, så helt ensam blir han ju inte.) Ser det bättre ut i en 4-3-3 formation? Tyck gärna till och kom med åsikter!