0

”Jag ska bli förstavalet”

Sedan 2003 har stjärnmålvakten Victor Valdes spelat över 300 matcher för FC Barcelona och oftast varit fruktansvärt stabil i målet. Men sedan 2008 har han haft Jose Pinto som konkurrent om målvaktspositionen i ligamatcher och Europaspel medans Pinto fått agera burväktare i den spanska cupen(Copa del Ray).

 Men nu är Pinto sugen på mer och på en presskonferens i dagarna ska han ha sagt att han hoppas att nya tränaren Tito Villanova ger honom chansen men samtidigt att han accepterar en plats som andremålvakt/cupmålvakt.

– Jag litar på att Tito kommer fatta beslutet som är bäst för laget, och skulle det visa sig att jag passar som andre målvakt kommer jag att acceptera det. Men jag ska fortsätta kämpa för jag är en ambitiös och tävlingsinriktad människa och en dag ska jag stå mellan stolparna som förstaval.

Den 38-årige målvakten är inne på sluttampen av sin karriär och har ett år kvar på sitt kontrakt. Men om man ska tolka hans egna ord så kan man nog tänka sig att han är sugen på en förlängning med det spanska storlaget. 

Adam Kylberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *