0

Ivica Olić om nya livet i VfL Wolfsburg

Ivica Olić gick tidigare i vår från storklubben Bayern Munchen till VfL Wolfsburg efter att anfallaren fått lite speltid. Ivica är nu 32år och har haft en framgånsrik karriär som började i den lilla kroatiska klubben Marsonia, som även fostrat spelare som Mario Mandžukić, till att spela i ett dussin lag, som bland annat Hamburger SV och Bayern Munchen, Ivica hoppas nu kunna avsluta sin karriär i Wolfsburgtröjan.

Förra säsongen gjorde den karaktäristiska anfallaren 4 mål och 1 assist för Bayern Munchen efter att ha fått startat endast 6 matcher(varav 2 mål i Champions League). Olić var även framgångsrik i det kroatiska landslaget, där han nätade 15 gånger på 77 matcher därbland ett viktigt mål i VM-2002 när Kroatien vann mot Italien med 2-1.

Olić har en ny tränare i Felix Magath, en tränare som är känd för att vara hård. Vilket passar Olić utmärkt som redan fått smeknamnet ”The Machine” av sin nya lagkamrat Christian Träsch. På frågan vad han tycker om sitt nya lag svarar Ivica att alla spelare i laget ger allt de har och visar upp sina kvaliteter på träningarna, på grund av den intensiva träningen kan han inte säga mycket mer om spelarna då det finns lite tid över för ”smalltalk”.

Felix Magath har så många som 3 träningar per dag och Ivica får då frågan hur han håller ut med tanke på hans unga ålder(32), han svarar då att han inte har tränat så mödosamt de senaste åren och säger att träningarna på onsdagen var de jobbigaste på hela veckan men att han vet att träning ger resultat och därför är det värt i längden.

Olić har tidigare varit skadad och fick då frågan om han ibland tänker på det. Ivica säger då att han numera är fullt frisk och var även det under förra året med Bayern Munchen och att han såklart hoppas på att formen håller i sig och att han får vara skadefri. ”Så då kan du koncentrera dig fullt ut på att göra ditt jobb hos VfL Wolfsburg?” – Absolut, det är första gången jag inte spelar europeisk fotboll på 10år och jag hoppas att det här är det enda året jag inte gör det, för ambitionen för mig och hela laget är att ta sig tillbaka till europafotbollen.

Wolfsburg inleder säsongen 2012-2013 mot Stuttgart antingen den 25e eller 26e Augusti och Ivica hoppas såklart att han då är en del av startelvan.

Victor Kuismin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *