0

Italiensk hönsgård när Ryssland vann

Efter alla skandaler på hemmaplan var det dags för Italien att byta fokus och spela deras enda träningsmatch inför sommarens mästerskap, efter att matchen mot Luxemburg tråkigt nog tvingats ställas in efter jordbävningen. För motståndet stod ett Ryssland som definitivt siktat in sig på att ta hem den här matchen.

Matchen börjar annars i ett hett tempo, där båda lagen vill framåt. Det var Italien som fick den frsta fina chansen, där Pirlos fina cross tog sig fram till en frispringande Balotelli, som bröstade ner bollen och gick på volleyavslut. Skottet räddades dock av den ryska målvakten, som fick sträcka på sig i situationen. Men ryssarna kom tillbaka snabbt och hade en boll i stolpen strax efter, när Kerzhakov gick på avslut. Men halvleken blev mållös, trots ett anfallsrikt spel över hela banan.

I den andra halvleken fortsatte spelet att bölja, och efter timmen spelats kom också det första målet. Ryssland tog ledningen när ett fint klapp-klapp-spel ledde fram till att Kerzhakov fick bollen framför mål. Tämligen omarkerad var det bara att dunka in bollen bakom De Scantis, som hoppat in efter att Buffon lämnat planen i halvtid som en säkerhetsåtgärd. Men det skulle bli mer från ryssarna och tyvärr får nog Napoli-målvakten De Sanctis ta på sig det andra målet. Målvakten läser det ryska spelet bra och kommer ut i eget straffområde och rensar undan, men bollen for istället in framför eget mål där Shirokov enkelt kunde lägga in bollen i mål.

Italien försökte lyfta upp spelet men kom inte närmare än ett par frisparkslägen en bit ut. Istället kom trean från Ryssland, där ett svagt italienskt försvarsspel lät bollen rulla fram till Shirokov, som efter två försök fick in bollen bakom Napoli-målvakten. Ryssland fick ett bra svar från genrepet inför sommarens mästerskap och samtidigt har Italiens förbundskapten en del att fundera över.

Slutresultat: 0-3 till Ryssland

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *