0

Inzaghi kan vara på väg till Australien

Bekräftar: "Förhandlar med Arsenal om flytt"

Filippo Inzaghi föddes i den italienska staden Piacenza i augusti 1973. Som 28-åring kom han till Milan, efter att ha spenderat fyra år hos Juventus. I Milan-tröjan blev det totalt 300 matcher och 126 mål på elva säsonger. Höjdpunkten inträffade 2007 när han avgjorde Champions League-finalen mot Liverpool efter att själv ha gjort lagets bägge mål.

Sammanlagt har Filippo Inzaghi gjort 680 matcher i sin proffskarriär. På dessa har han tryckt in 313 mål, vilket ger ett snitt på 0.46 mål per match. Efter säsongen 2011/12 blev han dock inte erbjuden ett nytt kontrakt med Milan, vilket innebär att han nu är fri att gå till vilken klubb som helst.

Nu jagas den 38-årige anfallaren av Western Sydney Wanderers, som grundades tidigare i år. Så här säger Inzaghis agent, Lou Nesci, till ESPN Soccernet:

– Filippo är sugen på att flytta till Australien och Wanderers är ett bra alternativ. Han gör fortfarande mål och kan, trots sin ålder, spela på en hög nivå. Jag inser att klubbar kanske oroar sig för hans ålder, men jag känner inte att de behöver oroa sig i det här fallet. Han är intresserad av komma till Australien och prestera.

Henric Holmberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *