0

Inför Polen – Grekland: Polackerna kliver in med självförtroende och läktarstöd

Klockan 18:00 ikväll smäller det i Warszawa. Värdlandet Polen kommer att kliva in på ett fullsatt National stadium för att ta sig an 2004 års europamästare Grekland i öppningsmatchen för 2012 års mästerskap i Polen och Ukraina. Räkna med en sprakande tillställning!

Polen kommer till EM-premiären med en fin trend från deras senaste träningsmatcher. Landslaget har spelat bra och visat goda tecken på att det finns en samspelthet i laget som kan komma till nytta under mästerskapet. 

Grekland har politiskt sett haft ett jobbigt år och deltar i EM för att kunna få lite andrum. Ett par veckors tid, då man endast kan ägna sig åt fotbollen och släppa alla bekymren kring pengar och senare pension. Bekymren om det åldersdigna laget sitter dock fortfarande kvar, då man har flera spelare från guldlaget 2004.

Det är just de äldre spelarna som kan vara nackdelen för Grekland i det här mästerskapet. Polen har flera snabba spelare som lätt kan sprinta förbi grekerna på kanterna och kan på så sätt enkelt skapa målchanser. Det gäller att grekerna är på tå när Polen anfaller – då kan det gå fort.

Polen kommer till premiärmatchen med en samlad trupp och har till skillnad från många andra lag inga skador på sina utstående spelare. Lewandowski, Piszczek, Kuba och Polanski kommer alla vara från start, vilket kan vara en bidragande orsak till en kommande framgång.

Grekland har likt Polen haft tur med skador och har eller inga skavanker på sina nyckelspelare.  Fetfatzidis är ett ljus och en ung kreatör i det annars åldersdigna Grekland, som kan komma att bli viktig för laget. Det gäller att man får igång honom om man skall kunna dyrka upp Polens täta försvar.

Fotbollsländerna har drabbats samman vid 15 tillfällen, som slutat i tio segrar för Polen och tre för Grekland. Det är oklart hur mycket de här siffrorna kommer att betyda för matchen, men en sak är säker – Polen kommer att kliva in med ett gott självförtroende med statistiken i baktankarna och ett läkarstöd som Grekland kan få svårt att överträffa.

Tid: 18:00

Plats: National Stadium, Warszawa

TV: SVT 1

Sebastian Pearson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *