0

Inför Liverpool F.C. vs Toronto FC!

Uppgifter: Eric Baily på önskelistan hos Inter

Jag kan börja med att ge ett varningens finger, räkna inte med stordåd eller bländande “Tiki Taka”-fotboll. Detta är ju den första matchen och man har bara haft någon vecka att förbereda sig på. Men jag tror dock att man kommer att få se en skymt av vad som komma skall under Rodgers styre.

Lite om Toronto FC då: laget spelar i den numera profilstarka ligan MLS (Major League Soccer). Toronto har dessvärre aldrig vunnit MLS men man har däremot vunnit “Canadian Championship” fyra gånger. Lagets stora profil och kapten är Torsten Frings som tidigare varit väldigt framgångsrik i den tyska ligan och för Tysklands landslag.

I dagens match kommer vi se ett lätt reservbetonat Liverpool utan spelare som Gerrard, Suarez, Carroll, Downing, Henderson, Johnson, Reina, Doni, Downing och så klart nyförvärvet Borini. Det ger chansen till Liverpools unga spelare att kliva fram och visa vad de går för, jag tror dock man kommer starta med lite rutin och låta de yngre spelarna hoppa in senare i matchen. Så här kan dagens startelva se ut:

(4-3-3)

Jones

Kelly – Skrtel – Agger – Enrique

Adam – Spearing – Aquilani

Cole – Pacheco – Sterling

Detta är absolut ingen officiell laguppställning utan det är bara vad jag tror Rodgers kommer att ställa upp med, 4-3-3 tror jag att han vill spela för att det är som sagt en träningsmatch och Rodgers kommer att vilja testa den taktiken han vill använda senare. För er som vill se fler ungdomar så är jag rätt säker på att man kommer testa de flesta ungdomarna under resans gång och att Suso, Morgan, Ibe och Wisdom med flera kommer att få göra inhopp istället. Som Rodgers själv har sagt så kommer spelarna få max 45 minuter var.

Jag tror att matchen kommer vara rätt stabiliserad och att Liverpool definitivt kommer styra spelet á la Rodgers. Som han själv har sagt så vinner man matcher genom att äga bollen. Om jag skulle tippa resultatet tror jag på 2-0 till Liverpool.

Matchen spelas klockan 22.00 för oss svenskar och den kommer såklart att sändas på LFCTV men om man inte prenumererar på tjänsten så kommer det förmodligen finnas streams om man söker på rätt ställe.

Victor Kuismin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *