0

IFK Göteborg fortsätter att tappa poäng

Atalanta intresserade av Anel Ahmedhodzic

Knappt 9000 hade samlat sig på Gamla Ullevi för att bevittna Göteborgs marsch mot toppen av allsvenskan efter en minst sagt fiaskoartad inledning. De skulle ta emot ”tråkiga” Gefle som spelar cyniskt och enkelt. Allt talade för 3 poäng till ”Änglarna”.

Det var en förhållandevis fartfylld inledning från IFK och dem hade total dominans, Gefle var uddlösa. Utdelningen kom i den 21:a minuten efter ett fint inlägg från Selakovic till Hysén som bröstade ner bollen till Farnerud som dundrade in 1-0 säkert förbi Hugosson. Det var Farneruds andra mål för säsongen i allsvenskan.

Sana var nära efter ett skott i början av andra och det märktes att IFK ville ha ett till mål för att säkra segern, eftersom dem har tappat ledningar innan. Det kunde man se när Hysén slet extremt i defensiven idag.

Men det vill sig inte för IFK idag heller. Det skulle visa sig att släkten är värst. Alexander Faltsetas, tidigare i IFK, gjorde inga misstag från ett inspel från högerkanten och kunde omarkerad trycka in 1-1. Matchens snackis skulle komma med ca 20 minuter kvar när Sana går omkull och vädjade efter straff men nekades. Stora diskussioner pågick, både under och efter matchen, om huruvida domaren avgjorde matchen.

IFK skulle skapa ett par chanser till med 10 kvar så sköt Sana, Hugosson räddade men bollen gick till Hysén men Hugosson var där igen och räddade Gefle ännu en gång. Gefle kom dock nära på övertid när IFK flyttade upp allt med Dahlin klarade ut till hörna. Därefter blåste domaren och ännu ett fiasko var fullbordat. Nu är IFK Göteborg närmre superettan än guldet.