0

Hammaren föll på Southend!

Regnet öste ner när West Ham tog emot Southend på Roots Hall tidigare idag. Hammers startade piggast och höll på att ta ledningen efter endast 48 sekunder genom en briljant dribbling och inlägg av talangen Rob Hall. Första målet kom efter 22 minuter på en hörna från den högra sidan som slogs av Matthew Taylor och nickades distinkt in av den profilstarke forwarden Nicky Maynard. West ham fortsatte sin press och det lönade sig, man gjorde 2-0 efter 12 minuter och den här gången var det högerbacken Jordan Spence som ostört fick gå till skottläge och sätta den snyggt i bortre hörnet.

Southend gör hela 10 byten till andra halvlek! The Seasiders startar även andra halvlek piggast och skapar en hel del chanser men lyckas inte göra något mål. Hammers slår då tillbaka och gör själv hela 5 byten, vilket skulle visa sig ge matchavgörandet. Efter en måltavla är den talangfulle anfallaren Baldock framme och stöter in bollen över målvakten. Matchen dör av lite och inget spännande händer förutom att Dan Potts får bäras av bår efter att ha blivit skadad. Matchen slutar 3-0 och Hammers har därmed vunnit den första träningsmatchen på försäsongen.

Hammers fans ekade över hela Roots Hall och var helt klart den större kraften som pushade på sitt lag till en viktig vinst.

Southend United: Taylor, Clohessy, Straker, Gbirsson, Cresswell, Barker, Hurst, Ferdinand, Sealy, Harris, Tomlin
Subs: Smith, Leonard, Phillips, Coughlan, Prosser, Folly, Martin, Yoffe, Benyon, Woodyard, Hall, Eastwood, Bentley

West Ham United: Jaaskelainen, Spence, Reid, McCartney, Potts, Noble, Nolan, Taylor, Hall, Vaz Te, Maynard
Subs: Guzman, Demel, O’Neil, Morrison, Baldock, Girdlestone, Mavilla, Cullen, Nasha, Bywater, E.Lee