0

Garuda Indonesia skriver avtal med Liverpool

Juventus jobbar för att göra sig av med Sami Khedira

Garuda Indonesia och Liverpool meddelade igår att man ingått i ett nytt partnerskap som ska sträcka sig över 3 år.

Garuda Indonesia är Asiens snabbast växande flygbolag och det finns mer än 1 anledning att vara glad över detta partnerskap.

Det finns officiellt inga summor klara men det är inget ideellt avtal så man kan räkna med att dra in en fin summa pengar på det nya avtalet. En annan anledning är att man kan börja se vad FSG kan göra för klubben. FSG är som bekant även ägare över Boston Red Sox och enligt källor så har antalet sponsoravtal skjutit i höjden sedan FSG tog över den Bostonbaserade klubben, man räknar med en ökning på över 60 sponsorer, stora som små. Så det är ingen hemlighet att FSG vet hur man lyckas med marknadsföring och vad marknadsföring kan göra för klubben.

I samband med att man meddelade att man skrivit ett avtal med Garuda gick Ian Ayre samtidigt ut och ”hintade” att Liverpool kommer till Indonesien vid nästa års försäsongsturné.

 

Lite fakta om Garuda Indonesia:

Skapades 26 Januari år 1949.

Bolaget är statligt ägt av Indonesiens regering.

Äger 6st flygplatser utspritt över Indonesien, varav 3 stora och 3 mindre.

Man kan flyga till totalt 52 destinationer, 34 inom Indonesien, 18 globalt.

Kuriosa: Man har precis som LFC en fin fågel som frontfigur, en såkallad Garuda-fågel. Bolagets slogan är ”Fly Ever Higher”.

 

Större avtal som FSG & LFC på senare år knutit till sig:

Juli 2010 bytte Liverpool sin käre huvudsponsor Carlsberg till Standard Chartered. Carlsbergs tidigare avtal gav £7,2m per år och det nya avtalet gav en ökning på runt £12,8m per år, £20m som det nya avtalet låg på.

Augusti 2010 skrev Liverpool ett 3års-avtal med ”Jack Wolfskin”.

FSG och LFC har som bekant tidigare tagit hem ett välbehövt avtal med Warrior Sports som gjorde att man nu har den tredje bästa dealen i världen när det kommer till tröjsponsorer.

 

Victor Kuismin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *