0

Frankrike vände och vann i genrepet

Antonsson tänker inte på att lämna Malmö FF

Island gästade under söndagskvällen Frankrike i en träningslandskamp. Frankrike spelar för tillfället ihop laget inför EM och Laurent Blanc testar sitt manskap. I vad som förväntades bli en tämligen enkel match för Lés Bleus blev det istället en svår uppgift. Efter ett slarvigt försvarsspel kunde Island ta ledningen genom Bjarnarsson, för att sedan utöka densamma genom Sigthorsson, och den första halvleken slutade 2-0 till gästerna.

Blanc beslutade sig för att byta ut halva laget en bit in i den andra halvleken, och det medförde en viss injektion. Innan det första bytet hade dock försvararen Mathieu Debuchy reducerat ställningen till 2-1. Bland de spelare som byttes ut var Franck Ribery och Olivier Giroud de som tillförde mest. När sex minuter återstod spelade Giroud fram Ribery som kunde göra sitt första mål i landslagströjan på tre år. Ynka två minuter senare kom också ledningsmålet, tillika segermålet, när samme Giroud assisterade mittbacken Adel Rami.

Segern innebär att Frankrike förlängde sin svit på förlustfria matcher till 19 stycken och det bådar gott inför EM.