0

Förlust för Portugal mot Turkiet

Portugal åkte återigen på en hård smäll, denna gång mot Turkiet – och det på hemmaplan. Turkiet vann matchen, något orättvist, med 1-3.

Portugal hade det mesta av spelet, men Turkiet spelade smart och kontrade sönder Portugal. Turkiet tog ledningen två gånger om, i slutet av första halvlek och sedan i början av andra. Det efter att Portugal hade missat mängder med bra chanser, antingen var det så att målvakten stod i vägen eller målramen.
Dock kom Portugal tillbaka efter ett fint anfallsspel där Nani till slut satte bollen i nät.

Efter reduceringen av Portugal gasade man på framåt för en kvittering och visst skulle en ypperlig chans ges till 2-2. Nani blev fälld i straffområdet och Portugal tilldömdes en straff. Cristiano Ronaldo som allt som oftast sätter sina straffar, missade.

Portugal slutade inte spela fotboll efter straffmissen utan fortsatte att gå framåt och man vaskade fram några heta chanser, men samtliga spelare var ineffektiva framför mål. Det skulle straffa sig till sist då Turkiet satte dit 1-3 efter en kontring som till slut blev, oturligt nog, ett självmål av Pepe.

0-0 mot Makedonien och 1-3 mot Turkiet. Det ser verkligen inte bra ut för Portugal inför EM som går igång om knappt en vecka.

 

Edin Ibric

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *