0

Flera europeiska storklubbar visar intresse för 15-årig MFF-talang

Zia Sakirovski deltog på Elitpojklägret i Halmstad där det fanns massor av utländska scouter på plats, till vardags spelar anfallaren i Malmö FF:s U17-lag och olyckligt nog för Zia så skadade han sig under lägret.

Men intresset bland europeiska storbklubbar finns ändå för15-åringen från Malmö. Det sägs att Manchester City, Liverpool, Ajax och Galatasaray ska vara intresserade. Redan ifjol var han och provtränade med Manchester City, hans rådgivare och släkting Nasser Kerimovski bekräftar intresset från de utländska klubbarna.

– Det stämmer, det är Liverpool, Ajax, Manchester City och många andra. De som jag haft mest kontrakt med är Ajax och Manchester City. Liverpool har också skickat en inbjudan, säger Kerimovski till fotbolltransfers.com

Nasser berättar att det inte är aktuellt för Zia att flytta redan i den här tidiga åldern.

– De vill att han ska flytta över och bo där borta, men det vill inte vi redan nu. Det är för tidigt, han är för ung för det. Jag har sett så många ungdomar som åkt och kommit tillbaka, en efter en. Det är inte så lätt som folk tror. Viktigast är att han ska bli en a-lagsspelare i MFF, det är tanken.

I november åker Sakirovski över till Holland för att provträna med Ajax, men som Nasser tidigare nämnde är det inte akutellt att flytta utomlands ännu.

– Nej, jag kör klart skolan först och vill slå mig in i Malmös a-lag, säger han till fotbolltransfers.com. 

Rasmus Magnusson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *