0

EXTRA: Montpellier ligamästare

För första gången någonsin har Montpellier vunnit Ligue 1, och det efter att ha säkrat segern i den sista omgången mot Auxerre. Matchen var inledningsvis väldigt jämn och det var hemmalaget Auxerre som tog ledningen genom Olivier Kapo. Sedan tidigare har det stått klart att Auxerre får tacka för sig i Ligue 1 eftersom man låg sist inför matchen med fyra poäng upp till säker mark. Strax efter Auxerres ledningsmål kvitterade ett jagande Montpellier genom John Utaka och första halvleken slutade 1-1.

Innan den andra halvleken var igång kastade hemmafansen in föremål på planen i protest mot att Auxerres spelare inte gjort tillräckligt mycket för att klara sig kvar i den högsta divisionen. Domarteamet beslutade sig för att avbryta matchen och det tog nästan 20 minuter innan spelet kunde återupptas.

Även andra halvlek var jämn. Auxerre gjorde allt som stod i deras makt för att hålla den nyss så obarmhärtiga publiken nöjd och skapade en del chanser men inget mål gjordes. Istället fick matchen avbrytas igen då fansen inte kunde sköta sig. När spelet var igång igen skulle Montpellier visa god moral när John Utaka gjorde sitt andra mål för kvällen med kvarten kvar. Auxerre orkade inte resa sig och resten utav matchen spelades av.

Montpelliers titelrival, PSG, hade behövt en seger samtidigt som Montpellier var tvungna att förlora för att PSG skulle kunna vinna ligan. Nu vann PSG sin match mot Lorient, men i och med att Montpellier vann får miljardbygget nöja sig med en andraplacering.

På annat håll gjorde Eden Hazard ett hattrick i sin sista match med sitt Lille när Nancy besegrades och på så vis vann han skytteligan. Hazard har ännu inte avslöjat var han kommer att spela nästa säsong men det kommer att stå klart inom kort.