0

Evra släpper inte Suárez

Manchester Uniteds lagkapten har haft en svår säsong. Den tidigare stabila vänsterbacken har inte haft många rätt i år, och samtidigt har spelet störts av den påstådda rasistattacken från Luis Suárez som höll undan uruguayanen från spel i 8 matcher.

Evra erkände sin ilska mot Suárez, och vägrade erbjuda anfallaren sin hand innan matchen i returmötet i februari. Fransmannen säger nu annorlunda, och hävdar att han ville försonas med Suárez.

– Det var ett svårt val. De flesta hade vägrat att skaka hans hand, men jag försökte. Jag är stolt över vad jag gjort, menar Evra.

Matchen hann knappt starta innan fransmannen sökte upp sin antagonist, något Evra minns mycket väl.

– Jag förstod inte vad som hände. Helt plötsligt såg jag att jag hade glidtacklat Rio Ferdinand. Jag ville bara sänka Suárez, och hade gärna tagit ett rött kort för att få göra det.

Spelarnas bråk följde med även utanför planen, något som polisen fick erfara när Evra fick dras bort från området nära Liverpools omklädningsrum. Medan Suárez fått stark kritik för sitt ”negrito” fick Evra sin kritik i firandet framför anfallaren efter matchen.

– Folk trodde att jag firade vinsten framför Suárez för att förolämpa honom, men det var mer än så. Jag ville säga tack till mina lagkamrater, eftersom jag visste att vinsten inte bara var för laget, utan även för mig.

Bara en vecka senare fick Evra beskedet att hans 42-åriga bror gått bort, vilket inte underlättade den resterande delen av säsongen. Enligt lagkaptenen själv är han glad över att få lägga säsongen bakom sig, och förhoppningsvis hitta sin högstanivå i höst.

– Jag vet att en Unitedspelare inte borde gå ut och prata så här efter att ha förlorat ligatiteln, men detta är sanningen. Det har varit svårt för mig, avslutar Evra enligt Manchester Evening News. 

Tobias Hult

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *