0

Tyskland vs Grekland – ett hatmöte utan dess like!

Politiska ansträngningar mellan länderna gör denna match till en högriskmatch.

Genom åren har vi fått se stora hatmöten i både klubb- och landslagssammanhang. Det vi kommer få se ikväll mellan Tyskland och Grekland kanske slår allt. Ansträngningarna länderna emellan är såpass stora politikerna är rädda att det kan urarta i kvällens match.

I förra höstens Champions League-möte mellan tyska Dortmund och grekiska Olympiakos urartade det fullständigt. De tyska fansen visade upp 50 euro-sedlar som man sedan brände framför de grekiska fansen som svarade med kravaller och paja stolar i arenan. Ingen av er läsare kan ha missat den stora ekonomiska krisen som råder i Grekland sedan två år tillbaka (då blev det kris iallafall) och nu är landet på väg mot den totala botten.

Alla EU-medlemmar försöker rädda Grekland genom att skicka stödpaket (innehållandes pengar såklart), arrangera soppkök, brödstånd osv. Inget har ens hjälpt det minsta och Europa vet: Tyskland är det enda landet som kan rädda Greklands ekonomi det minsta. Tyskarna, med förbundskanslern Angela Merkel i spetsen, är Europas stormakt ekonomiskt och de vägrar att hjälpa grekerna: ”De själva försatte sig i den situationen”.

Det grekiska folket har blivit uppdelade i två läger. Det ena lägret som anser att det är politikernas fel att pengarna har försvunnit medan de andra anser att det är det grekiska folket själva som röstat fram politikerna, och på så sätt folkets fel.

I kvällens match kommer grekerna visa att man inte ger vika för stora mäktiga Tyskland medan tyskarna vill markera sitt revir på grekerna. På tyska Bilds framsida idag stod det: ”Adjö, adjö, greker, i dag kan vi inte rädda er.” medan grekiska Sport day skrev: ”Försätt dem i konkurs!”.

Kvällens match handlar om så mycket mer än en semifinalplats. Det handlar om mod, styrka och en tydlig markering från den vinnande nationens sida. Vi har fåt uppleva hatmöten som Real Madrid – Barcelona, Arsenal – Tottenham och Roma – Lazio, men frågan är om inte mötet mellan dessa två nationer emellan slår allt. Ikväll förvandlas Gdansk till en arena full av hat och revanschlusta från grekernas sida.

Fansen kommer att höras, ses och markera sina revir tydligt: gör spelarna detsamma? En sak är säker, grekerna kommer att be till sina gudar och tyskarna lär lita på sitt mindervärdeskomplex gentemot grekerna.

Låt kriget starta och få sin utgång utan att fansen får den avbruten under matchens gång, för på gatan lär det smälla.

Läs också: Nu uppmanas TV-bolagen att stänga av publikljudet

Makaveli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *