0

Espanyol värvar rutinerad försvare

Chelsea går in i jakten på Kane - som vill lämna Tottenham

Det var under gårdagen som RCD Espanyol, från sin officiella hemsida, bekräftade att man värvat den nickstarka mittbacken från Deportivo. Han ansluter på en free transfer i och med hans utgående kontrakt.

Det sägs att Deporitvo var redo att erbjuda den 31-åriga mittbacken ett nytt kontrakt, men istället valde han nu att skriva på för tre år för Los Pericos, trots intresse från klubbar såsom Cruz Azul, Valencia och Villarreal. Colotto har varit en utav Deportivos främsta mittbackar i två säsonger nu och får därmed ses som ett stort avbräck för La Coruña.

Till rcdespanyol.es, säger Diego Colotto att det var intresset och framtidsplanerna som lockade försvararen till en övergång till Espanyol. Samtidigt vill han tacka Deportivo för allting de gjort för honom.

– Beslutet var mycket svårt att ta då samtliga personer i föreningen tagit hand om mig väl, samtidigt som det var Deportivo som öppnade dörren för mig till Europa. Men jag tror trots allt att jag tagit rätt beslut, säger mittbacken till Espanyols hemsida.

Espanyol har tidigare under sommaren värvat tillbaka Sergio Tejara till klubben, men likaså ghanianen Wakaso Mubarak

Andreas Koskinen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *