0

En ex. AIK:are och en skyttekung fixade seger för Åtvidaberg

AIK kom till Kopparvallen med ett pånytt uppbyggt självförtroende efter segern över Häcken senast efter att man föll i Malmö med 4-0, men det skulle inte bli någon enkel match eftersom Åtvidaberg är riktigt bra den här säsongen utifrån det lag man har på pappret.

Det var en mycket jämn match där bollinnehavet var väldigt jämnt och båda lagen var ganska aggressiva i början då det delades ut mycket frisparkar de första tjugo minuterna. Men det var 0-0 i paus då Åtvidaberg hade skapat flest målchanser i första halvlek och var lite närmre ett ledningsmål än vad AIK var.

Det var en fortsatt jämn match i andra halvlek och till slut efter 75 minuter fick Åtvidaberg utdelning då man varit lite lite bättre än AIK. Skyttekungen Viktor Prodell får bollen på högerkanten, Magnus Eriksson pekar inne i boxen att han vill ha den lite framför sig. Det är precis vad han får och slänger sig fram och nickar in den á la Henrik Larsson i EM 2004. Han gör därmed sitt sjunde mål den här säsongen och borde vara aktuell för nästa trupp till U21-landslaget.

Bara sex minuter efter ledningsmålet ska Åtvidaberg uttöka ledningen till 2-0. Magnus Eriksson får bollen vänd med ryggen mot målet, han lyckas hålla ifrån Niklas Backman och spelar fram bollen till Viktor Prodell som sätter den snyggt vid bortre stolpen och gör sitt tolfte mål i årets allsvenska och är bara ett mål bakom Majeed Waris som inte gjort något mål efter EM-uppehållet. Det ser väldigt ljust ut för Prodell just nu i kampen om skytteligatiteln.

Det blev aldrig någon riktigt forcering från AIK efter 2-0 målet, Åtvidaberg höll ifrån och vann med 2-0. De är riktigt starka i årets allsvenska som nykomlingar och är för tillfället uppe på fjärde plats bakom Elfsborg, Malmö och Helsingborg. Åtvidaberg vann rättvist trots att matchen var jämn eftersom Åtvidaberg skapade många fler farliga målchanser än vad AIK gjorde, det är trots allt målen som räknas i fotboll.

Mål: 1-0 Magnus Eriksson (75) 2-0 Viktor Prodell (81)

Varningar: ÅFF: Daniel Hallingström AIK: Niklas Backman

Bollinnehav: 51-49