0

Elfsborg krossade Kalmar utan problem

Förra veckan besegrades Elfsborg av Kalmar på Guldfågeln Arena när 16-årige Melker Hallberg slog till med sitt första allsvenska mål för sitt KFF. Idag vände serien för dessa lag som möttes igen, den här gången på Borås Arena.

Elfsborg inledde riktigt bra och redan efter 12 minuter nickade Lasse Nilsson in ledningsmålet och Elfsborg fick utrymme av Kalmar att spela sitt fina passningsspel. Kalmar uppträdde väldigt passivt och det syntes inte att laget var inne i en bra period med tre starka segrar inför matchen där man besegrat Cliftonville (Nordirland), Elfsborg och NK Osijek (Kroatien) i Europa League respektive Allsvenskan.

Elfsborg fortsatte spela ut Kalmar i den första halvleken och efter 21 minuter sköt David Elm utanför straffområdet och en styrning på en Kalmar-försvarare ställde målvakten Etrit Berisha. Elfsborgs ledning kunde varit mycket större efter första halvlek då Elfsborg hade bollinnehavet med 62%-38%, hade 11-1 i skott och 6-0 i skott på mål.

Kalmar var inte nöjda med första halvlek och gjorde två byten direkt i halvtidsvilan. Melker Hallberg och Kristoffer Fagercrantz byttes ut, Archford Gutu och Henrik Rydström byttes in. Melker Hallberg fick chansen från start på Rydströms bekostnad idag efter målet senast mot Elfsborg. Men Kalmar inledde piggt i andra halvlek och kom ut lite bättre än i första halvlek, Elfsborg var inte längre inte lika överlägsna sett till spelet.

Kalmar hade fortsatt svårt för att skapa målchanser, i Kalmars bästa period i matchen gjorde Viktor Claesson 3-0 efter att Lasse Nilsson serverat Claesson som placerade in bollen snyggt bakom Etrit Berisha. Victor Claesson var för övrigt riktigt bra i den här matchen och var med och styrde många av Elfsborgs anfall idag.

Efter 3-0 målet kändes matchen punkterad och Elfsborg kunde kontrollera den utan några som helst problem och 3-0 höll sig hela matchen ut trots att Kalmar kom fram till 1-2 vassa målchanser i den andra halvleken. Men den sista tredjedelen var riktigt dålig i Kalmar idag samtidigt som Elfsborg hade riktigt bra kontroll på hela sitt lag.

Man of the match: Viktor Claesson, Elfsborg

Mål: 1-0 Lasse Nilsson (12), 2-0 David Elm (21), 3-0 Viktor Claesson (51)

Varningar: IFE: Andreas Klarström, Anders Svensson, Marcus Rhodén, Viktor Claesson och Jon Jönsson. KFF: Jonathan McDonald