0

Drömmål av Balotelli – Italien till kvartsfinal

Förutsättningarna var klara inför den sista omgången. Italien behövde vinna mot jumbon Irland samtidigt som Spanien och Kroatien inte spelade 2-2. Men italienarna hade det svårt inledningsvis mot ett taggat Irland, som bars fram av sina supportrar. Men det var trots allt Italien som tog ledningen i den första halvleken, när man fick en hörna ute till vänster. Andrea Pirlo slog frisparken mot den främre stolpen, där Antonio Cassano höll sig framme och nickade in ledningsmålet.

I den andra halvleken var det fortsatt jämnt och Irland var inte helt ofarliga. Gianluigi Buffon fick agera flera gånger och räddade bland annat ett vasst avslut på frispark från irländarna. Men det var trots allt Italien som var det bättre laget och Mario Balotelli, som började på bänken, avgjorde mötet i slutet av matchen. En ny hörna, den här gången från höger, slogs in till en hårt uppvaktad Mario Balotelli. Anfallaren visade dock klass i situationen och lyckades skjuta in bollen i luften med ryggen mot mål.

Matchen slutade 2-0 och Italien går vidare som grupptvåa, efter att spanjorerna avgjort sin match sent.

Slutresultat: 2-0 till Italien. Italien till kvartsfinal – Irland utslagna!