0

Dominguez klar för Borussia

Officiellt: Alexander Nübel skriver på för Bayern München

Alvaro Dominguez kommer spela för Borussia Mönchengladbach nästa säsong. Atletico och den tyska klubben har kommit överrens om ett pris för den spanska mittbacken. Övergången kommer kosta Borussia åtta miljoner euro men kan komma att bli tio miljoner euro beroende på spelarens insatser. Dominguez har skrivit på ett kontrakt som gör han till Borussiaspelare i fem år. 

Spelaren ska till Tyskland under onsdagen för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och skriva under kontraktet. Han ska tillbaka till spanska huvudstaden på torsdagen men redan på måndag börjar Borussia sin försäsong då han ska vara på plats med sina nya lagkamrater. Borussia har tidiga matcher i sista kvalomgången till Champions League. Övergången av Dominguez var för att fylla det hål som Dante lämnade efter sig när han skrev på för Bayern Munchen.

Dominguez fick aldrig chansen av den nya tränaren Simeone och när Atletico värvade Cata Diaz billigt från Getafe så stängdes alla dörrar för 23 åringen. Atleticos ekonomi är inte bra och därför behövde man få in pengar genom en spelarförsäljning och det var okej för båda parter. Nu har den rödvita klubben från Madrid fyra försvarare tills nästa säsong vilka är Godin, Miranda, Cata Diaz och Ahora.

Martin Gunnarsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *