0

Den tyska lagmaskinen segrade mot Holland

Det som många trodde skulle bli en jämn match mellan två av mästerskapets stora giganter slutade till sist som en genomkörare för Tysklands del. Lagmaskinen gjorde det man skulle och tre nya poäng skrevs in på Tysklands kvitto.

Tyskland började matchen bra och trots att man inte hade mest boll var det de som skapade de hetaste chanserna. Tyskarnas snabba omställningar resulterade till slut i två mål av superheta målskytten Mario Gomez.

Några minuter efter Gomez andra mål blåste Eriksson av den första halvleken och Tyskland hade fått matchen åt det hållet man ville. Man hade en ledning på två mål och hade satt de chanser man fått. Den tyska lagmaskinen hade ännu en gång levererat med sina snabba omställningar.

I den andra halvleken slog Tyskland av på takten och började istället rulla mer boll. Känslan var att man nu ville låta tiden flöda och få med sig resultatet. Det öppnade för de holländska omställningarna och deras nyinbytta offensiv.

Robin van Persie fick en chans med högern och satte den. Holland hade fått in en reducering och gick vid det här laget för fullt mot en kvittering. Man kom dock inte längre än så, då Tyskland började spela på sina omställningar likt det man gjort i den första halvleken. Det gjorde i sin tur att holländarna blev tvungna att bli mer vaksamma bakåt och offensiven avtog en aning.

Resultatet stod sig och Tyskland tog sin andra raka seger i årets Europamästerskap. I nästa omgång drabbar man samman med våra nordiska grannar Danmark medan Holland ställs mot Ronaldos Portugal.

Slutresultat: 2-1
Målskyttar: Mario Gomez (Tyskland), Mario Gomez (Tyskland), Wesley Sneijder (Holland). 

Sebastian Pearson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *