0

Del Pieros öppna brev till Juve-fansen

Uppgifter: Unai Emery kopplats ihop med AC Milan

Alessandro Del Pieros kontrakt löper ut med Juventus idag. Juventus-legenden skrev idag ett öppet brev till Juventus-fansen och lämnade sitt avsked.
Här nedan kan ni läsa legendens öppna brev:

”Det är över, mitt kontrakt löper ut idag med Juventus.”

”Det är över, mitt kontrakt med Juventus löper ut idag. Det är gamla nyheter, men fortfarande, att veta att det är officiellt har sin effekt. Det är inte en sorglig stund för mig, jag har inga ånger eller nostalgi. Inte längre. De här dagarna har jag haft möjlighet att tänka över allt som hänt under min sista svartvita säsong, att gå tillbaka till minnena och återigen uppleva den bästa drömmen jag någonsin haft.”

”Alla minnen, all min glädje och alla triumfer och för att vara ärlig, även en del bittra stunder på sistone… Jag ser alla dessa bilder tydligt idag och vid en viss stund blir de svagare och försvinner nästan i den underbara omfamningen under min sista match i Turin. Den bilden har allt, en bild av stunden som jag alltid vill ha med mig, en bild tagen 13 maj och inristad i mitt hjärta. Outplånlig”

”För ett tag sedan, innan jag reste på semester, tömde jag mitt skåp på Vivovo och lämnade träningslägret och stannade upp på den plats där du i flera månader väntade på mig för att få en autograf, en bild eller bara få skaka hand…Oavsett om det var brännande varmt, regnade eller snö. Men den här gången är det min tur att säga adjö och tacka er alla som gjorde detta för mig.”

”Spelare kommer och går, men Juventus består. Mina lagkamrater är fortfarande där och jag önskar dem det bästa: Jag kommer alltid att vara deras största fan. Du, mitt fan är fortfarande där och är Juventus. Tröjan förblir den jag alltid har älskat och som jag kommer fortsätta att älska föralltid. Jag har alltid velat ha den och respekterat den utan någopn dispens eller avdrag. Jag är glad över att andra kan bära den efter mig, också och framför att på grund av nummer ”10” eftersom namnen som sätts på den tröjan alltid också har mitt namn på den. Jag gläds åt spelaren som får bära den nästa år, jag är glad för att någonstans – i Italien eller en annan del av världen – just nu, är det någon som drömmer om att få bära den tröjan. Och jag blir glad om någon vill fortsätta på mitt spår, som jag spårade vidare berättelsen från andra mästare, andra exempel, andra legender. ”

”Från och med i morgon kommer jag inte vara en Juventusspelare längre, men jag kommer alltid förbli en av er. Nu är det tid att starta mitt nya äventyr. Jag är lika entusiastisk över det som för 19 år sedan. Adjö, mina vänner. Tack för allt!”

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *