0

Cristiano Ronaldo sänkte Holland

Innan matchen så var båda lagen i kris. Holland hade förlorat båda sina matcher samtidigt som Portugals stjärna Ronaldo var helt ur form. Det senare skulle dock förändras i denna match.

Matchen började och det syntes att båda lagen för fullt gick för tre poäng. Den spelare som varit bänkad i dom två senaste matcherna, van der Vaart, öppnade målskyttet i den elfte minuten. Robben sprang längs flanken och bröt in i banan men istället för att skjuta som han oftast gör, så passade han van der Vaart som vackert knorrade in bollen i Patricios högra hörn. Holland började få hopp om avancemang då Tyskland bara åtta minuter senare tog ledningen mot Danmark.

Men en för kvällen fantastisk Ronaldo skulle sätta stopp för den orangea publikens drömmar. I den 28e minuten så får han en instickare och gjorde inga fel utan satte bollen lugnt och behärskat bakom en chanslös Stekelenburg.

Efter det första målet så började det lossna för Ronaldo. Han var överallt på planen. Från stolpträffar till farliga nickar, han försökte med allt. Tills den 74e minuten då hans andra mål kom. Portugal hade brutit bollen på egen planhalva och kontrade. Nani passade en perfekt boll tvärs över straffområdet till Ronaldo som lugnt kunde dribbla bort van der Wiel och sedan kliniskt placera in bollen. Matchen slutade 2-1 till Portugal och dom gick tillsammans med Tyskland vidare till kvartsfinal.