0

Christopher Kviborg avslöjar: ”Jag ångrar mig inte att jag skrev den där krönikan”

Spanien-redaktionen har passat på att intervjua den så rutinerade Madridistan, Christopher Kviborg. Han svarar bland annat på frågor om landslagsfotboll och klubblagsfotboll.

1) Spaniens skyttekung David Villa kommer inte medverka i EM på grund av skadan som har torterat honom de senaste sex månaderna. Istället så finns några intressanta namn såsom Llorente, Negredo och Torres som skulle kunna ersätta honom. Vilken av de tre tycker du bör vara ordinarie?

– Sett till årets säsong helt klart Fernando Llorente även fast hans spelstil skiljer sig en del mot exempelvis Torres som är snabbare. Men Spanien skulle må bra av Llorente inne i boxen, en suverän targetspelare och avslutare av rang.

2) Vicente del Bosque överraskade nog alla när han valde att inte ta ut Soldado till sin EM trupp. Månader innan detta hade han petat Fernando Torres som då var i en otrolig formsvaka och då sa han att han var en rättvis förbundskapten. Hur rättvis är han nu, vad tycker du om Vicenté som spansk förbundskapten?

– Vicente Del Bosque är en suvären förbundskapten och han vet så klart vad han sysslar med. Soldado gjorde en riktigt vass säsong och borde funnits med i EM-truppen, dock ej på Torres eller Llorentes bekostnad utan på Negredos. Att ha i åtanke, Del Bosque vann VM med Spanien för bara två år sedan – den kritik (om den nu finns?) känns som en storm i ett vattenglas.

3) Vi leker med tanken att du var Spaniens förbundskapten och fick ta ut tre anfallare, vilka hade du tagit?

– Llorente, Soldado och Torres.

4) Vad tycker du om Sveriges EM chanser utan Isaksson och med en halvskadad Johan Elmander?

– Nu lär både Isaksson och Elmander spela, åtminstone tyder de flesta rapporterna på det. Men oavsett vad så har Sverige en hygglig chans att ta sig vidare från gruppen först och främst. Nyckelmatchen blir premiären mot Ukraina, tre poäng där och jag tror Sverige kan knipa en andraplats i gruppen! Väl i slutspelet, om Sverige når dit, blir det oerhört tufft. Men kan Grekland vinna EM så kan Sverige så klart finnas med i toppen. Men allt måste verkligen klaffa och Zlatan måste vara på topp varje match.

5) Hur långt kommer det svenska landslaget i EM?

– Som jag var inne på, vinner Sverige premiären mot Ukraina så tror jag det blir kvartsfinal, väl där tar det nog stopp dock. Så mitt tips: kvartsfinal för Sverige.

6) Nu byter vi ämne och går vidare till klubblagsfotboll, du som är Madridista måste ha känt dig enormt lättad när Real Madrid lyfte La Liga-titeln mot skyn efter så många år av misslyckanden. Vilka är huvudfigurerna till Madrids La Liga-titel?

– José Mourinho är en sådan ”figur” så klart. Han har infört ett betydligt bättre försvarsspel till att börja med där Ramos som mittback varit avgörande. Dessutom har Ronaldo öst in mål och Karim Benzema gått från klarhet till klarhet. Men det är många faktorer utöver nyss nämnda givetvis.

7) Levantes Arouna Koné ryktas bli stämd av Sevilla efter att han skall ha iscensatt en skada under de sista omgångarna av La Liga. När skadan uppdagades hade Koné gjort 17 mål för Levante och skulle han hunnit göra ett till så hade hans kontrakt automatiskt förlängts med ännu en säsong i Sevilla. Hur ställer du dig till detta påstående (som rapporterades av sport.es)? 

– En intressant historia och det kan säkert stämma dessutom. Det man vill veta, och som är relevant, är om det någonstans står i hans kontrakt att han ska spela varje match? Om inte så kunde ju Levante själva bara bänkat spelaren.

8) Vilken spelare skulle du helst vilja se i La liga nästa år?

– Neymar.

9) Vad tror du om Malágas Champions League-chanser ifall de går vidare från kvalet? 

– Goda, de kommer så klart förstärka laget. Kan de få in Borja Valero och kanske en vass försvarare och anfallare till så gör dom inte bort sig i CL.

10) Cristiano Ronaldo och Lionél Messi slog rekord efter rekord och fajtades med varandra från början till slutet om vem som verkligen är bäst. Vem tycker du förtjänar guldbollen?

– Väldigt svår fråga, beror lite på hur man ser det. Messi gjorde ju fler mål men Ronaldo vann den tyngsta titeln. Men jag hoppas och tror på Ronaldo i denna fråga. Tror dock Messi får den.

11) Nästa år blir Tito Vilanovas första säsong med Barcelona som huvudtränare. Succé eller fiasko? Motivera ditt svar.

– En blandning mellan fågel och fisk. Vilanova har en del att bevisa, hur mycket eget tänk vill han få in? För han vill säkerligen inte bara föra Guardiolas förlängda arm. Dessutom börjar spelare som Xavi och Puyol gå sönder allt ofta och det känns som att den offensiva omgivningen blir lite sämre när Messi gör allt. Vilanova har en del att fundera på, mycket beror så klart på vad som händer under transfermarknaden. Men jag tror inte Barcelona vinner ligan eller CL nästa säsong med nuvarande trupp.

12) Vilken klubb tror du kommer vara mest aktiv under Silly Season-fönstret?

– Real Madrid och Barcelona är alltid aktiva men rent penningmässigt är jag rätt säker på att Málaga kommer att investera mycket.

13) Alla minns nog krönikan som du skrev inför ett el Clasico då du sa att Placido Domingo stod för Real Madrid och Justin Bieber för Barcelona. Som du säkert minns så exploderades forumen på Svenskafans och alla folk som inte höll på Real Madrid blev fly förbannade då de tyckte att du överdrev och att det var riktigt oprofessionellt från din sida. Ångrar du att du skrev den där krönikan?

– Haha, nej jag ångrar mig verkligen inte. Alla sådana artiklar är enbart skrivna med glimten i ögat. Det hör till att göra sig lite rolig på motståndarnas bekostnad. Ironi och sarkasm kan ibland vara svårt att uppfatta i skrift, hade jag sagt så i ett FANTV-program hade folk bara garvat. Nu uttryckte jag mig via en krönika och då tror folk att allt är på blodigt allvar. Så är det naturligtvis inte, avslutar Kviborg.

Salar Alavi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *