0

Cech skriver på nytt fyraårskontrakt

Chelsea vann för första gången i historian Champions League den 19 maj i år när man besegrade Bayern München på straffar i finalen. En av huvudrollsinnehavarna i den matchen var målvakten Petr Cech, som spelat i Chelsea sedan 2004. Tjecken har redan spelat flest matcher av alla utländska spelare i Chelseas historia och har nu skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till sommaren 2016.

Cech har spelat 369 matcher för klubben och på meritlistan har han, utöver Champions League-titeln, tre Premier League-titlar, fyra FA-cuptitlar, två Carling Cup-titlar och en utnämning till Player of the Year 2010/11. Han har stått för en hel del viktiga räddningar under den gånga säsongen, bland annat den på Andy Carrolls nick i FA-cupfinalen mot Liverpool och de tre straffräddningarna mot Bayern München i årets Champions League-final (ett i förlängningen, två i straffläggningen).

– Jag är väldigt nöjd över att få vara en del av den här klubben i fyra år framöver. Jag hoppas att de fyra kommande åren blir lika lyckosamma som de senaste åtta åren när jag varit i klubben, säger Cech till klubbens officiella hemsida.

 

Henric Holmberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *