0

Brasilianska toner av ”Samba de Janeiro”

Uppgifter: FC Barcelona överens med Memphis Depay

Som väntat vann det brasilianska landslaget mot Egypten som var premiärmotståndet för brassarna. Det var en fröjd att se det brasilianska landslaget leka fotboll, som ständigt väckte tonerna från ”Samba de Janeiro” i huvudet. Brasilien visade från start att de är i OS för att vinna, och med allt den glamour, glädje och dans som det bjuds på, ska mycket till för att några ska hota dem. Det är åtminstone min åsikt angående Brasilien, som känns mer klart än något annat lag i den olympiska spelen.

Matchen slutade 3-2, men det var ändå en ”walk in the park” för Brasilien, som tog ledningen genom Rafael. Snyggt framspelad av en viss Oscar, som skrev nyligen på för Chelsea. Någon som ska ha en extra cred är den stora Hulk, som sprang sönder det egyptiska försvaret vid målet. Mål nummer två var signerat Oscar helt, som rundade målvakten, väntade in spelare och spelade fram den transferheta Damiao som dunkade in tvåan. När sedan Neymar också ville presentera sig blev det 3-0. Ett fint förhandsspel av den lovande brassen tog sig till en fin passning ut till Hulk, som direkt slog ett inlägg tillbaka till Neymar som nickade in trean. Det var kickande, passande, jonglerande och glädje. Det var ett Brasilien att räkna med.

Egypten blev överkörda i den första halvleken, men var inte dåliga ska tilläggas. I den andra halvleken fick man sen in två mål, efter dåligt fokus från Brasilien som spelade av matchen. Det blev 3-2 och Brasilien ser riktigt vassa ut faktiskt. Det luktar brassefotboll om OS-finalen redan nu och jag vill samtidigt hylla Egypten. Man kommer igen på ett bra sätt och bjuder upp till dans i 90 minuter, trots ett 3-0-underläge mot ett av världens bästa landslag. Man är ett bra landslag också, och Egypten kommer att slåss om ett avancemang till kvartsfinalerna. Och väl där kan allting hända.

Avslutningsvis kommer det lekande landslaget att dansa samba resten av den olympiska spelen, likt tonerna av den klassiska ”Samba de Janeiro”.