0

Billy Sharp – En sorglig historia om hur fotboll kan hjälpa en i de svåraste stunder.

Uppgifter- Flera klubbar gör upp om Isco

”Match of the day” är ett program som sänds av BBC Sport, det var ett program som hade en enorm betydelse i Billy Sharps liv. Southampton som tog steget upp till Premier League i våras får nu vara med i programmet vilket ger Billy en känsla av enorm stolthet. Men i den glädjen kan Billy även hitta den mest otänkbara sorg, minnet av en son som inte kan se sin pappa spela på lördagskvällarna. I en intervju med Daily Mail berättar Billy och Jade om händelsen som förändrade deras liv.

Luey Jacob Sharp föddes en torsdag i oktober förra året, två dagar senare gick Luey bort i ”Gastroschis”, en sjukdom som innebär att barnet föds med tarmarna på utsidan. Billy och hans flickvän Jade var med när deras son dog, det var precis efter att Luey kämpat sig igenom ett avsnitt av just ”Match of the day”.

”Han började blekna och då..” Billy tar ett djupt andetag. ”Jag sa till min far att nu gäller det, han kommer inte klara sig genom det den här gången”, Jade tar över – ”Du sa till honom om och om igen ’klarar du Match of the day?’. ”Och det gjorde han, han var en riktig kämpe, man kunde se att han verkligen inte ville släppa taget.”

Billy – ”Luey grät egentligen aldrig, men när slutet kom så grät han, och hans lungor hade kollapsat så han läckte vätska, brun vätska.” ”Vi förstod att han var i enorm smärta så vi sa till honom att han måste släppa taget nu.” ”Man visste att han var utmattad på grund av det sista andetaget han tog, det var som att han var trött på att försöka, för mig var det en lättnad för jag vet att han var i svår smärta.”

Billy Sharp hanterade den enorma smärtan av att förlora sin son genom att prata om honom, säga hans namn, men även genom att göra det han älskar, spela fotboll.

Billy berättar att det var väldigt jobbigt att se hans lagkamrater ta ut deras barn på planen efter att Southampton lyckats ta sig till Premier League. ”Jag tänkte – han kunde ha varit här nu, han kunde ha haft sina Southampton-kläder på sig och delat denna upplevelse med mig.” Billy brukade spela för sin mor och far men efter Lueys död spelar han endast för honom och har initialerna LJS inristade på hans fotbollsskor.

Billy kollar upp mot himlen, stolt. ”De sa att han inte skulle klara ett par timmar.. – men det gjorde han..”

 

 

Victor Kuismin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *