0

Bicoli och Ibric minns: Jack Wilshere – Talangen som kanske aldrig kommer att blomma ut

Ingen visste vem han var, blott 16 år gammal och tog en plats i Arsenals A-lag. Vi kände inte honom, aldrig hört talats om honom, det enda vi visste var att han hette Jack Wilshere.
Han plockades fram av Arsene Wenger som är duktig på att utveckla talanger. Dock misslyckas några, och frågan var om denne Wilshere skulle lyckas.

Tiden gick och efter att ha imponerat rejält på Wenger fick han en ärlig chans i laget. Och som han tog den. Det tog inte lång tid innan han började att leverera, och då snackar jag inte om matcher med ungdomslagen, utan i stormatcher med A-laget. Efter att ha fortsatt imponera på Wenger fick han en given plats i startelvan och allt verkade bra. Jack Wilshere var på väg mot stjärnorna trots sin unga ålder.

Det vankades stormatch i Champions League. Och det mot inte vilket lag som helst utan självaste Barcelona. Han petades inte. Han fick fortsatt förtroende. Var han nervös? Troligen. Presterade han? Vad tror ni? Han gick ut på planen och dominerade mittfältet fullständigt och då mötte han inte några sopor utan världens bästa mittfältare. Xavi och Iniesta, bland annat.
Det var då precis alla fick upp ögonen på honom. Själv blev jag förälskad i killen. Även om han inte spelade i mitt favoritlag.

Sedan hände något som inte fick hända – Wilshere blev skadad. Det beräknades att han skulle bli borta i några månader. Men, tråkigt nog, missade han ett helt år, nästan en hel säsong. Och än idag är han inte tillbaka. Han är fortsatt på Arsenals skadelista och det sägs att han kommer att missa försäsongen och början av kommande säsong.

Wilshere har hunnit att bli 20 år. Han är fortfarande väldigt ung och kan fortfarande utvecklas till en storstjärna. Men den stora frågan är om han gör det. När en spelare är borta under en sådan lång tid är det då otroligt svårt för spelaren att komma tillbaka och prestera. Det kommer att ta sin tid. Men Wilshere kanske aldrig blommar ut på riktigt efter denna tunga skadan som han ådragit sig. Dock fortsätter karriären för hans del och kommer göra det under en lång tid och det återstår att se hur långt Wilshere till slut kommer i sin karriär.

Edin Ibric

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *