0

Barcelona letar försvarare – här är deras önskelista!

Tidigare under säsongen har FC Barcelona jagat AC Milans Thiago Silva, men inte lyckats knyta till sig brasilianaren. Nu verkar alltså Barcelona tagit upp jakten på nya värvningar till försvaret. I och med att Carles Puyol både haft skadeproblem och uppnått en ålder på 34 år ökar ryktesspridningen om en eventuell försvarsvärvning. 

Spansk media har i otalet artiklar rapporterat om många potentiella värvningar av försvarsspelare. Här nedan har Silly Season sammanställt en lista på några av de spelare som ryktena florerat kring. 
Javi Martínez (Athletic Bilbao) – Har länge ryktats vara intressant för katalanerna och sägs vara klubben förstaval efter Thiago Silva. Är ursprungligen en defensiv mittfältare, men kan med sin fina teknik passa bra in i Barcelonas mittlås. 

Jordi Alba (Valencia) – Sades vara klar för Barcelona innan EM-slutspelet, men inga officiella uttalanden kom från de inblandade klubbarna. Valencia kräver €15 miljoner för Alba, som gjort stor succé under EM-slutspelet. 

David Luiz (Chelsea) – Har på senare tid ryktats vara på gång till Spanien och just Barcelona. €30 miljoner sägs Barcelona vara beredda att betala, men frågan är om Chelsea verkligen säljer för den summan.

Matts Hummels (Dortmund) – Har gjort stor succé med det tyska landslaget under EM-slutspelet och därmed faller det naturligt att ryktena tar fart på allvar. 

Neven Subotic (Dortmund) – Hummels mittbackskollega i Dortmund. Gör sällan en dålig match och skulle vara ett fint tillskott i Barcelonas backlinje.

Dejan Lovren (Lyon) – Ung och lovande försvarare som intresserar många europeiska storklubbar.

Thomas Vermaelen (Arsenal) – Arsenals försvarsgigant lär inte bli lätt att köpa loss, efter sina fina säsonger med Arsenal.  

Jan Verthongen (Ajax) – Ytterligare en vass belgisk mittback som i skrivande stund tillhör holländska Ajax. Är riktigt nära kontrakt med såväl Arsenal som Tottenham.

Vincent Kompany (Manchester City) – Var under den gågna säsongen en utav de allra bästa mittbackarna i Premier League och imponerar ständigt.  

Johannes Johnsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *