0

Åtvidabergsanfallarna intresserar europeiska klubbar

Att Åtvidaberg gjorde en bra vår med en sjätte plats var det inte många som trodde, men att de skulle krossa serieledande Elfsborg med 5-1 efter EM-uppehållet var det nog ännu färre som trodde. Den gamla bruksorten andas fotboll som aldrig förr och det kan tacka lagets två anfallare Viktor Prodell, 24 och Magnus Eriksson, 22 för.

Båda har haft en otroligt bra vår där Viktor gjort nio mål och Magnus har fått debutera i U21-landslaget. Även om man spelar sina hemmamatcher i liten ort som Åtvidaberg hindrar det inte inte scoutera från att kolla in spelare och det är just vad som hänt för europeiska klubbar har visat intresse och det sägs att bland annat en dansk högstaligaklubb ska vara intresserade av Magnus Eriksson.

– Jag har hört om en klubb som visar konkret intresse, men det är upp till Åtvidaberg. Ska jag gå ska det gynna klubben penga- mässigt, säger Eriksson till Sportbladet.

Det här gynnar naturligtvis Åtvidaberg eftersom de får in viktiga pengar om de lyckas sälja två unga anfallare ut till europeiska klubbar, det kan Åtvidaberg ha vunnit mycket på i framtiden ekonomiskt. 

– Klart det är viktigt med ekonomin i en liten förening. Får vi fram stjärnor måste vi förstås sälja, det är enda sättet att överleva. Det är bara roligt att det blir lite hausse kring dem, säger klubbveteranen Kristian Bergström till Sportbladet.

Rasmus Magnusson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *