0

Atletico tog sin tredje raka seger i Colombia

Inför

Efter att ha vunnit de två första matcherna på sydamerikansk mark tog Los Rojiblancos sig denna gången ann Atlético Huila och det skulle bli en trevlig match att höra på. Anledningen till att det bara blev att höra var att det var inte känt om någon tv-kanal skulle komma att sända matchen. ESPN Deportes skulle förmodligen gjort det men då var det viktigare med andra sporter som t.ex NBA-basket. Streamägaren la istället in ljudet från någon colombiansk radiostation så man iallafall kunde följa matchen på något sätt förutom i direkt text eller via Livescore.

Startelvorna

Atlético Madrid
: Asenjo, Perea, Miranda, Pulido, Sílvio, Assuncao, Koke, Filipe, Thomas, Diego, Salvio

Atlético Huila: Mosquera, González, Bocanegra, Viáfara, Ayala, Restrepo, Rueda, Carabalí, Hinestroza, Palomino, González

Matchen

Matchbilden såg ut på ett sätt som de flesta hade väntat sig. Atlético hade bollat och skapade flest chanser medans Huila försvarade sig vilket de gjorde väldigt bra, Iallafall under första halvtimmen av matchen. Därefter sprack nollan och det var 1-0 till Atlético Madrid i minut 33, Målskytt Salvio! Assisten kom från Diego Ribas!

Atlético Madrid fortsatte att pressa och det skulle falla ett mål innan halvlekens slut. Efter en väldigt grym prestation av Diego gör han ett inlägg som Silvio mötte med pannan och med en ”cabezazo” gjort 2-0!

Andra halvleken hade knappt gått tre minuter innan hemmalaget skulle komma att reducera. Efter att Miranda fällt en Huilaspelare pekade domaren på straffpunkten. González stegade fram och satte straffen och matchen vaknade till liv på riktigt igen!
  Under de följande 20 minuterna skulle det komma flera chanser på från båda hållen. Först ett långskott från Vélez (Huila) och därefter ett skott från Diego som försvararna blockerade.
  I minut 65 krävde publiken Falcao och sjöng ”Que Juege, Que Juege” till Falcao. El Tigre reste sig, inte för att värma upp utan endast för att applådera åt publiken.
Colombianen skulle komma att sitta på bänken under hela matchen till publikens stora besvikelse

Sju minuter senare fick Hade Huila en mycket bra chans att kvittera till 2-2. Efter ett avslut av Valencia tog bollen i stolpen, dock kunde inte någon av Huilaspelarna peta in bollen och Atlético Madrid behöll ledningen med 2-1.

Endast två minuter efter Valencias stolskott skulle avgörandet komma och det var Salvio eller för dagen mer känd som Solano som skulle komma att sätta spiken i kistan. När Huila hade ett ganska bra grepp om matchen går Atlético till anfall. Bollen når fram till Diego som slår ett inlägg som Salvio möter med pannan och Atlético Madrid utökar sin ledning! 3-1 Salvio! Detta var Diegos tredje assist i matchen och brassen assisterade till samtliga tre mål för Los Rojiblancos!

Efter Salvios 3-1 behöll Atlético bollen och lugnet. Man rullade bara runt och väntade på slutsignalen. Domaren lade till två stopptidsminuter men Huila kunde aldrig hota Atletico Madrid som tog som tredje vinst av tre möljiga på colombiansk mark!