0

Arsenal hugger efter flyktbenägen Cazorla

Málaga nådde den gångna säsongen för första gången någonsin en Champions League-kvalplats i La Liga när man kom fyra. Detta efter att pengar återigen lyckats lyfta en klubb mot skyarna. Men allt är inte guld och gröna skogar längre. Just pengar, i form av brist på dem, har satt Málaga ordentligt i klistret med skulder till såväl klubbar som spelare. Mitt i denna karusell står Santi Cazorla. Enligt Villareal ska man ha ytterligare 3.5 miljoner euro för Santis övergång förra sommaren, och Santi i sin tur, är förbannad över uteblivna löner, och rapporteras vilja lämna klubben. 

Enligt Theguardian och flertalet andra tidningar har Cazorla nått en muntlig överenskommelse med Arsenal, som var med i kampen om spanjoren för ett år sedan.
Förhandlingar mellan Málaga och Arsenal ska ha pågått ett tag där Málaga dock mest har pekat på Cazorlas utköpsklausul på 45 miljoner euro, ett pris som Arsenal inte är beredda att betala. Istället hoppas man nu på att Malagas krisande ekonomi ska pressa klubben att acceptera ett bud på runt 20 miljoner euro.

Málagas situation ska vara så illa att man kan tvingas ner i Segundan och förlora sin Champions League-kvalplats om man inte betalar av sin skuld innan den sista Juli. Frågan är vart den räddade handen, Al-Thani, befinner sig i dessa krisers tid. Enligt källor är han inte i Spanien, utan har istället lämnat det sjunkande skeppet.

Rasmus Klintberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *