0

Allsvenskan: Summering från omgång 14

Allsvenskans 14:e omgång har just passerat. Man kan kort och gott säga att det här var ”de oavgjorda matchernas omgång”. Hela fem av åtta matcher slutade oavgjort och tio lag fick på så sätt gå hem med ett poäng vardera. Tabellen är i och med alla de oavgjorda resultaten i stort sett oförändrad och kommer vara det fram till den kommande omgången.

Den fjortonde omgången tog sin början redan i lördags, med ett halvderby mellan Syrianska och Djurgården. Syrianerna började matchen bäst och fick utdelning i den 33:e minuten. Hemvändande Geroge Mourad testade skott och kunde glatt se på när bollen susade in i Djurgårdsmålet.

Den andra halvleken var Djurgårdens från första början och efter endast två minuter tog Keene vara på Millers misstag och tråcklade in kvitteringen. Närmare än så kom dock inte Djurgården. Trots spel med två man mer lyckades man inte få in ett segermål och matchen slutade likt många andra oavgjort.

Övriga lördagsmatcher:

GIF Sundsvall – Åtvidabergs FF 3-3

Kommentar: Det blev sex mål och en delad poäng i omgångens publikvänligaste match. Statistiken var jämn och visade att resultatet var rättvist. Starkt av Åtvidaberg att vända 0-2 underläge! Det indikerar i att man har ett starkt lag som kan gå långt i år. ”Åtvid” är inte bara ute efter ett nytt kontrakt!

Söndagsmatcher:

Gefle IF – Gais 0-0

Kommentar: Bottenmötet mellan Gefle och Gais gjorde uppenbarligen skäl för att vara just ”bottenlag”, då man spelade omgångens ”tråkigaste”. Kämparglöden och löpviljan var som bortflugen och vi fick istället bevittna en loj och mållös match. Det vill till att Gefle och Gais spelar upp sig om man är intresserade av ett nytt kontrakt.

Elfsborg IF – Mjällby AIF 0-0

Kommentar: Det blev ingen revansch för Elfsborg, men i varje fall ett steg framåt. Efter en svag inledning ryckte hemmalaget upp sig och skapade ett par goda målchanser. Man lyckades dock inte fullt ut och matchen slutade till sist 0-0.

AIK – BK Häcken 3-1

Kommentar: AIK revanscherade sig från förlusten mot MFF senast och tog en stark trepoängare mot BK Häcken. Matchen rivstartade direkt och så tidigt som sex minuter in i matchen var resultatet 2-1 med fördel AIK. Succéförvärvet Celso Borges gjorde två mål och avgjorde med en enkel bredsida efter att han rundat Källqvist i den 57:e minuten. Matchens lirare!

IFK Norrköping – Kalmar FF 2-1

Kommentar: Anderssons mannar fortsätter att imponera och tog i söndags en fin skalp hemma mot Kalmar FF, då man vände ett 0-1 underläge. Vändningen kan man tacka lagets anfallsess Gunnar Heidar Thorvaldsson för, som gjorde två mål. Nu ligger man på en fjärdeplats och är i allra högsta grad med i guldstriden.

Måndagsmatcher:

Örebro SK – Malmö FF 2-1

Kommentar: P-O Ljung forstätter att leverera från tränarposten hos ÖSK och har nu tagit fyra poäng på hans två inledande matcher. Extra imponerande är att man lyckades vända ett underläge mot titeljagande MFF, som kunde minskat avståndet till Elfsborg med tre poäng. Örebro går i och med gårdagens seger upp på tio poäng och har numera lika många poäng som Gais.

IFK Göteborg – Helsingborg IF 1-1

Kommentar: Toppmötet mellan IFK Göteborg och Helsingborg levererade en bra fotboll och en spänning enda in i det sista. Finnbogasons kvittering i slutet av matchen tyder på en fin form för hans del och att Helsingborg fortfarande hänger på i toppen. IFK fortsätter att tappa viktiga poäng och ligger just nu på en tolfteplats.

Här under kan ni se hur den kommande omgången kommer att matchas!

14:e juli

Åtvidabergs FF – AIK 16:00

IFK Göteborg – Gefle IF 16:00

Mjällby AIF – GIF Sundsvall 16:00

Helsingborgs IF – Syrianska FC 16:00

15:e juli

Örebro SK – BK Häcken 16:00

Kalmar FF – Elfsborgs IF 18:30