0

Allsvenskan: Summering från omgång 13

Allsvenskans omgång 13 blev en skrällomgång i dess sanna bemärkelse. Kanske har det att göra med det så kallade ”otursnumret” 13, eller kanske låg det helt enkelt i luften. Den allsvenska tabellen behövde röras om lite grand och särskilt i ett läge likt det här. Det var nystart och lagen hade inte spelat tävlingsmatcher på några veckor.

Klockan 16:00 i lördags blåstes fyra allsvenska matcher igång. Den matchen som på förhand väckte mest uppståndelse var nog matchen mellan Åtvidaberg och Elfsborg. Skulle Elfsborg fortsätta på den ingjutna trenden man printat in under vårsäsongen. Svaret blev ”nej” efter 90 minuter på Kopparvallen.

Åtvidaberg hade varken flest avslut eller störst bollinnehav, men det gjorde något som Elfsborg inte lyckades med – göra många mål. ”Åtvid” vann till slut med 5-1 efter en enorm urladdning på Kopparvallen. Man har gång på gång visat under säsongen att man kan vara ett lag att räkna med, men bara i matchen därefter fallit pladask. Intressant att se om Åtvidaberg kan följa upp den här matchen!

Övriga lördagsmatcher:

BK Häcken – GIF Sundsvall 1-2

Kommentar: Giffarna bjöd på helgens andra stora skräll, då man lyckades besegra BK Häcken på bortaplan. Stark insats av Åkebys mannar som lyckades neutralisera Häckens giftiga anfallsduo i Makondele och Majeed Waris.

Kalmar – Syrianska 3-0

Kommentar: Kalmar FF:s seger mot Syrianska var inte speciellt oväntad, men det kändes ändå som att 3-0 var ett oväntat resultat. Syrianska har gjort en hyfsad vårsäsong, då man blixtrat till ibland. Ett starkt formbesked från smålänningarna som stabiliserar sig på 16 poäng.

Mjällby – Norrköping 0-2

Kommentar: Matchen mellan Mjällby och Norrköpning fick en drastisk ändring då Kivuvu visades ut i den 43:e minuten. Mjällbys mittfältsgeneral försvann och kamratlaget från Norrköping kunde gå på offensiven. Norrköpings försök till en offensiv slutade till sist i ett mål vardera från anfallsduon Thorvaldsson – Hasani.

Måndagsmatcher:

Malmö FF – AIK 4-1

Kommentar: Det väntade toppmötet mellan storstadsklubbarna MFF och AIK blev inte det toppmötet många hoppats på. Malmö var i en klass för sig, vilket slutade med en 4-0 vinst samt två mål vardera från Durmaz och Figueiredo. Malmö har i och med måndagens seger satt sin prägel på den allsvenska tabellen och visat för de övriga lagen på vilket nivå man ligger.

Gefle IF – Helsingborgs IF 0-4

Kommentar: Helsingborg visade likt sin lokalkonkurrent Malmö FF storform i deras match mot Gefle, och vann med 4-1. Vinsten tillägnas Alfred Finnbogason som gjorde tre mål och sköt Helsingborg mot en tredjeplats. Helsingborg har visat att man inte är ett lag att räkna bort till höstens guldspurt.

Tisdagsmatchen:

Djurgårdens IF – IFK Göteborg 3-2

Kommentar: Den 13:e omgångens jämnaste match spelades på Stockholm Stadion mellan Djurgården och Göteborg. Matchen började både bra och dåligt för IFK, som blev tvungna att göra en förändring i startelvan. Kjetil Waehler blev träffad av ett föremål och gick av skadad.

 Den positiva nyheten var dock att man tog ledningen genom Sobralense. Åtta minuter senare var det reducerat och matchen var Djurgårdens. Efter ett farligt jagande från IFK:s sida i slutminuterna vann till sist Dif sin första match sedan omstarten. Det går fortsatt tungt för ”Real Göteborg”.

På lördag drar den 14.e omgången igång och nya matcher ska spelas. Här under kan du se hur nästa omgång ser ut.

7 juli:

Gefle IF – Gais

GIF Sundsvall – Åtvidabergs FF

Syrianska FC – Djurgårdens IF

8 juli:

AIK – BK Häcken

Elfsborgs IF – Mjällby AIF

IFK Norrköping – Kalmar FF

9 juli:

Örebro SK – Malmö FF

IFK Göteborg – Helsingborgs IF

Sebastian Pearson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.