0

AIK:s försvar stängde dörren för Åtvidaberg

AIK har varit inne i en mindre bra period med förlust borta mot Åtvidaberg och bara ett oavgjort resultat mot isländska Hafnarfjördur i Europa League. Det här var en bra chans för AIK att studsa tillbaka från den dåliga formen.

Idag var AIK:s försvarsspel mycket bättre än det man visade upp i Åtvidaberg. AIK har visat upp ett fint försvarsspel och ett bra pressspel som sitt signum för den här säsongen, få gjorde mål men också väldigt få insläppta mål. AIK kontrollerade matchen riktigt bra även om den var jämn rent spelmässigt där Åtvidaberg inte kom fram till sista tredjedelen i sina anfall.

AIK skapade väldigt många farliga chanser där Viktor Lundberg var i farten med sina vassa djupledslöpningar, men siktet var inte inställt rätt idag för honom. Det var väldigt många hörnor i den första halvleken och det var AIK som var starkast på det, både på sina egna hörnor och när Åtvidaberg hade hörnor.

Det var just på en hörna AIK:s ledningsmål gjordes, det var Martin Lorentzson som tryckte in bollen i mål sedan bollen studsat ner framför fötterna på honom. Ett välförtjänt mål vid den här tidpunkten sett till de chanser AIK hade haft innan målet.

Det var en speciell match för Åtvidabergs Magnus Eriksson som är fostrad i Solnaklubben och var nu tillbaka på Råsunda, men i ÅFF:s blåa tröja. Han gjorde en bra match men hade svårt att komma igenom AIK som spelar ett väl organiserat försvarsspel där samtliga försvarare offrar sig med många fina blockeringar.

I den andra halvleken lyckades AIK kontrollera matchen riktigt bra utan att det var speciellt stressigt för ”Gnaget”. AIK gav 17-årige Christian Kouakou chansen att få hoppa in och spela sista kvarten och han hade två riktigt bra målchanser för att kunna göra sitt första allsvenska mål. 

AIK vinner rättvist då de hade bästa taktiken, bästa försvaret, skapade flest målchanser och hade kontroll hela tiden och hamnade inte i några jobbiga perioder i matchen. Åtvidaberg gjorde en bra match men anfallsspelet räckte inte till idag mot AIK.

Man of the match: Magnus Eriksson, Åtvidaberg

Mål: 1-0 Martin Lorentzson (43)

Varningar: AIK: Celso Borges ÅFF: Tom Pettersson

Avslut: 17-7

Avslut på mål: 4-3

Bollinnehav: 49%-51%

Rasmus Magnusson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *